Srbija na skeneru: Fali ideja, Mitrović će da odradi svoj deo posla

Fudbaleri Srbije nisu opravdali očekivanja, ali su na kraju uspeli da obraduju nešto manje od 4.000 navijača u Kruševcu.

A. Kovačević
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Protiv čvrstog, organizovanog, agresivnog, ali ne i preterano opasnog rivala Paragvaja, kombinovanom timu Ljubiše Tumbskovića nije nedostajala želja, ali jesu ideja i kreativnost u napadu.

Uglavnom se sve svodilo na individualne akcije Radonjića i Ljajića, uz poneku razmenu pasova i pokušaja da se centaršutevima pronađe dobro čuvani Mitrović.

Na kraju je jedna takva akcija konačno prošla, a Mitrović je nastavio da rešeta u dresu Srbije i napreduje ka vrhu večne liste strelaca nacionalnog tima.

Suma summarum, moraće "Orlovi" biti mnogo kreativniji u napadu za četiri dana u Viljnusu kako ne bismo strepeli za pobedu do poslednjeg minuta.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Predrag Rajković - vrlo siguran i pored čestih povratnih lopti svojih štopera i bekova. Oprezan kod udaraca sa distance, nije imao nekih težih izazova.

Filip Mladenović - dobro pokrivao svoju stranu terena, nisu Paragvajci imali mnogo prostora za opasne centaršuteve. U retkim izletima u napad bio opasan, odlično šutirao posle solo-akcije u I poluvremenu.

Aleksandar Kolarov - autoritativno komandovao odbranom sa za njega neprirodne pozicije štopera. Bilo je propusta u zadnjoj liniji, ali ništa dramatično.

Stefan Mitrović - imao jedan kiks koji je mogao da košta Srbiju primljenog gola u uvodnim minutima meča. U nastavku vrlo siguran.

Nemanja Miletić - solidan nastup beka Partizana tokom 45 minuta na terenu. Nije imao mnogo posla u odbrani, gde je dobro zatvarao svoju stranu terena. U napadu bio vrlo aktivan, stvarao višak na desnoj strani i često otvarao prostor Radonjić. Imao je i jednu dobru šansu, ali umesto da šutira odlučio se na asistencija i pogrešio.

Nemanja Maksimović - konstantno bio veza između zadnje i ofanzive linije. Značajno pomagao odbrani prilikom napada rivala. Po izlasku Milivojevića zaigrao dosta bliže napadu što je otvarao dosta prostora za igru Ljajiću.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Luka Milivojević - kontrolisati sredinu terena u prvom poluvremenu. Vrlo aktivan u defanzivi gde je pomagao beko ima prilikom napada rivala po bokovima, a kroz sredinu "skupljao" prostor. U napadu je često započinjao akcije, nije imao mnogo prostora pred kazneni rivala.

Mijat Gaćinović - vrlo agresivan u I delu, odlično se kretao i menjao strane sa saigračima, ali bez završnog pasa za Mitrovića.

Adem Ljajić - nije ga bilo 25 minuta, a onda pogodio prečku. Imao je dosta nesporazum sa Radonjićem i Mitrovićem. Od njega se očekuje da stvara višak i režira gol-akcije. To nismo videli u Kruševcu. U drugom delu je opet posle perioda u kojem se nije mnogo istakao najopasnije zapretio, sada je šutirao u okvir gola, ali je odbranio golman Paragvaja.

Nemanja Radonjić - možda i najraspolozeniji za igru u našem timu, ali se često znao zaigrati za loptom i prekombinovati. Imao 2-3 vrlo opasna prodora, ali loša završnica.

Aleksandar Mitrović - nije mu bilo lako protiv vrlo snažnih štopera Paragvaja koji ga ni na sekund nisu ostavljali samog. Dobro je sarađivao sa saigračima, ali je retko dobijao upotrebljiv lopte. Sam je sebi stvorio dobru priliku sredinom II poluvreme a, ali je izblokiran. Na kraju je odradio svoj deo poslao, u svom stilu iskoristio centaršut i doneo pobedu.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Marko Gobeljić od 46' - nije imao mnogo posla u odbrani, pre svega zbog igrača manje Paragvaja. Retko imao izlete u napad jer je rival igrao pozicionu odbranu.

Saša Lukić od 46' - pokretao napade po izlasku Maksimović, ali se nije preterano istakao.

Milan Rodić od 66' - ritam meča nakon njegovog ulaska mu nije omogućio mnogo aktivnu ulogu na terenu. Nije ostavljao rivalu prostor za proboj po njegovoj strani, u napadu nije bilo mnogo prostora za njegove prodor, ali je maksimalno iskoristio prvu pravu priliku i servirao gol Mitroviću.

Nemanja Gudelj od 66' - kontrolisao sredinu nakon ulaska u igru. Odlično zatvarao prolaz do našeg kaznenog, a okušao je i svoj dobar šut.

Nemanja Milunović od 66' - bez rizičnih poteza, dobro zatvarao prostor kod retkih napada Paragvaja.

Rockov od 88' - debi u reprezentaciju. Prekratko na terenu za analizu igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu