Zvezda na skeneru B92.net: Katai kad je bitno, Rodićev rolekoster i bezgrešni Dragović

Crvena zvezda se iz Humske vraća sa osvojenim bodom, pošto je 165. "večiti" derbi završen rezultatom 1:1.

Marko Đinđić
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crveno-beli ostaju sa dva boda manje u odnosu na "večitog" rivala, posle osam odigranih utakmica u Superligi Srbije.

Šta smo videli od ekipe Dejana Stankovića na ovom meču?

Kao i uvek, analiziramo igre fudbalera Crvena zvezde u našem skeneru.

Golman i odbrana

Foto: Starsport.rs ©
Foto: Starsport.rs ©

Milan Borjan – Veoma loše postavljanje kod gola Natha. Pročitao je iskusni Izraelac da je Borjan otišao na desnu stranu i očekivao centaršut, a onda mu je u bliži ugao smestio ’’bombu’’. Nije imao zapaženu intervenciju.

Strahinja Eraković (do 55. minuta) – Ušao kao bonus u startnu postavu i odradio posao. Neutralisao je Jovića i dobro odigrao na poziciji desnog beka.

Milan Rodić – Ispao je Milan Rodić kod gola, tako što ga je Natho prostom fintom samo zaobišao, a posle ga je lako i Terzić prošao, kada je mogao da overi pobedu. Već u sledećem napadu, Rodić je centrirao i upisao asistenciju i iskupio se za slabu igru. Rolerkoster od utakmice za Rodića.

Miloš Degenek – U prvom poluvremenu odradio posao, sve je očistio, samo mu se možda može zameriti postavljanje kod gola Natha, ali niko nije očekivao da će Izraelac direktno gađati. U drugom poluvremenu čuvao Rikarda, vodio veliku borbu sa njim i Gomeš nije uspeo da postigne gol, iako je imao dve veoma dobre šanse.

Aleksandar Dragović – Doktorski. Prvo poluvreme bez greške. Još jednom je pokazao klasu i još jednom bio najbolji na terenu. Besprekoran je bio reprezentativac Austrije.

Vezni red i napad

foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Seku Sanogo (do 77. minuta) – Sanogo je radio svoj posao. Kvario igru, igrao dodavanja na sigurno i uglavnom nije grešio. Odigrao utakmicu u svom stilu, zaradio žuti karton i izašao napolje.

Gelor Kanga – Kanga je opet imao svoje bubice. Bio je nemiran, svađao se sa protivničkim igračima, igrao oštro i zaradio žuti karton, pa je kapiten Borjan morao da ga opominje da se smiri. Nije bilo njegove klasične igre, kada kontroliše tempo i povezuje redove.

Nenad Krstičić (do 46. minuta) – Nije imao preterano zapažen učinak, ali je i on odradio posao koji se od njega tražio. Uneo je čvrstinu na sredini, ali nije bilo brzine i pravih rešenja. Na poluvremenu ostao u svlačionici.

foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Aleksandar Katai – U jednom trenutku deluje lenjo, pa onda zapleše sa loptom. Zanimljivo je da je na derbiju bio opasniji u vazduhu, nego na zemlji. Prvo pogodio prečku glavom, a onda i postigao gol i doneo bod Zvezdi. Ne može Zvezda bez svog Magika.

Mirko Ivanić (do 72. minuta) – Slaba predstava Ivanića. Nije uspeo da se istakne i odigra svoju igru danas protiv Partizana.

Loi Dioni – Jedan od najboljih u redovima Zvezde danas, iako je promašio veliku šansu. Trčao, borio se usamljen u napadu sa oba štopera Partizana, gradio se, odlagao loptu... Nije ostao bez snage i trčao je od početka do kraja. Dobru partiju nije krunisao golom, ali je dokazao da može da bude koristan u Stankovićevom timu.

Izmene i trener

 foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Marko Lazetić (od 46. minuta) – Odigrao celo drugo poluvreme, pokušavao po desnoj strani i borio se. Najvažnije da je stekao iskustvo igranja ovakvih utakmica.

Milan Gajić (od 55. minuta) – Nije uneo ništa od kada je ušao u igru. Nije imao uticaj ni u napadu ni u odbrani.

Filipe Falko (od 72. minuta) – Dobio malo lopti, ali je bio opasan kada ih je dobio. Možda premalo vremena na terenu da pokaže šta ume.

Petar Stanić (od 77. minuta) – Nije bilo dovoljno prostor da Stanić pokaže šta ume, ali ona pirueta je nešto što retko viđamo na derbiju. Jedan zapažen potez.

Dejan Stanković – Ima bolji tim na papiru. Četvorostruki je Zvezda uzastopni šampion. Ima dva boda manje u prvenstvu i zna se da se ne može računati na kiks najvećeg rivala. Izašao sa dva zadnja vezna i bez pravog krilnog napadača. Ušao oprezno i na kraju to nije donelo nikakav rezultat. Loša postavka meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu