RK Partizan: Ovoliku mržnju nikada nismo osetili

Rukometni klub Partizan izdao je saopštenje posle incidenata koji su se desili tokom i posle prvog meča finala plej-ofa protiv Vojvodine (28:32).

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nemile scene viđene su na terenu u 26. minutu, pri vođstvu Vojvodine 12:6, kad su se igrači potukli, pošto je Vuk Lazović iz Partizana faulirao igrača Vojvodine Aziza Aidija.

Igrači oba tima su uleteli na parket, pa je došlo do opšte tuče.

Prekid je trajao nekoliko minuta, a završen je kad je sudija podelio kartone - Lazoviću crveni, njegovom saigraču Borisu Radivojeviću plavi karton, koji je dobio i igrač domaćeg tima Gregor Ocvirk.

Partizan se posle svega oglasio saopštenjem.

"Posle sinoćnog gostovanja u Novom Sadu i najblaže rečeno nesportske atmosfere koja je trajala tokom čitave utakmice, ne možemo a da se ne oglasimo i skrenemo pažnju na to da veći pritisak i mržnju od strane jednog sportskog rivala nikada u svojoj istoriji nismo osetili",
stoji na početku saopštenja.

"Nezapamćeno je da predsednik jednog kluba pokazuje srednji prst navijačima gostujućeg tima i provocira ih tokom čitave utakmice. Dok su na Banjici prva tri reda iza klupa igrača i zapisničkog stola uvek prazna, na Slanoj bari se iz prvih redova visi nad glavom klupama i delegatu i sa salvama uvreda, vrši pritisak na glavne aktere, sudije i delegate tokom cele utakmice", nastavljaju iz Partizana.

"O tome kako aktuelni šampion države dočekuje gostujuće klubove pokazuje i to da su neki od prijatelja RK Partizan posle utakmice zatekli isečene po dve gume na kolima, tako da mnogi nisu mogli da se vrate iz Novog Sada. Atmosfera linča i plaćeni natpisi u medijima su sramota za klub koji ima deset puta veći budžet dobijen od strane javnih preduzeća. Mogu da kupe bilo kog igrača, ali ne mogu navijače", dodaje se u saopštenju.

"Ponašanje glavnog trenera Borisa Rojevića nedopustivo je za nekoga ko bi pre svega trebalo da bude pedagog i primer mladim igračima. Ako takav trener ponovo bude deo bilo koje reprezentacije Srbije, igrači Partizana neće nastupati u tim selekcijama".

Na kraju saopštenja se ističe da Partizan ne želi revanšizam.

"Šteta je što klub koji je devet godina zaredom osvajao titulu nema sportske manire i ponašanje koje priliči jednom šampionu. Partizan neće odgovarati na isti način. Fer i sportski smo se borili tokom cele sezone i tako će biti do samog kraja", zaključuje se u saopštenju RK Partizan.
Drugi meč finalne serije biće odigra u sredu, 24. maja u Beogradu, a šampion će postati klub koji prvi stigne do dve pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.