Epski spektakl – Španija je neuništiva!

Muška rukometna reprezentacija Španije pobedila je Norvešku 35:34, dok je Danska pregazila Mađarsku 40:23, u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Šta se ovo desilo?! VIDEO

Očekivano duel Norveške i Španije doneo nam je mnogo uzbuđenja, a isto tako drugi duel četvrtfinala prošao je u više nego očekivanoj dominaciji Danske.

Španci su uspeli nemoguće, pošto su postigli gol u poslednjim sekundama za produžetak. I to posle kakve situacije. Potom posle prvog produžetka nismo dobili pobednika, pa je drugi odlučio putnika u polufinale.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Aleks Dušebajev i Anhel Peres sa sedam golova, Kaneljas je postigao šest, a Daniel Dušebajev pet golova.

Kod Norveške Bjornsen je postigao devet golova, Barthold osam, a O'Saliven četiri.

Norvežani su sjajno započeli duel, imali su čak četiri gola prednosti, 7:3, ali iskusna selekcija Španije nije paničila i vremenom je došla do egala. Na poluvreme se otišlo sa minimalnih +1 za Norvešku, 13:12.

I tokom drugog perioda Norveška je uglavnom bila u prednosti, a kada je u završnici došla do +2, utisak je bio da će uspeti da održe prednost. Međutim, Španci su uspeli da se konsoliduju i brzo izjednače, 24:24.

Kapiten Norveške O'Saliven je pogodio za +1 na tri minuta do kraja, ali je u sledećem napadu Aleks Dušebajev iznudio dva minuta. Potom su Španci dobili i sedmerac, Trigeras je preuzoe odgovornost, a Severas je strašnom intervencijom odbranio.

Stvari su se brzo vratila u normalu, pošto je u narednom napadu Migeljas isključen, te smo na dva minuta imali situaciju da Norveška vodi golom prednosti, a da su na terenu izjednačeni.

Dugo je trajao napad Norveške, nisu uspeli da ga iskoriste i u poslednjem minutu Španija je imala šansu da izjednači, doduše, sa igračem manje.

Aleks Dušebajev je preuzeo odgovornost, šutirao je uz kontakt, sudije se nisu oglasile i golman Norveške - Bergerug - uspeo je da odbrani.

Norvežani su imali sve u svojim rukama, plus jedan, loptu i samo 19 sekundi do kraja utakmice. Trebalo je da budu samo malo konkretniji, da krenu na gol Španije, ali to nisu uradili.

Na šest sekundi do kraja susreta, sudije iz Slovenije oduzele su im loptu zbog pasivnog napada, Španci su je uzeli, u "ofsajdu" se nalazio Dušebajev kojem nije bilo teško da pogodi za 25:25.

Posle deset minuta igre nije bilo pobednika, pošto je, sada Norveška, uspela da pogodi za 29:29 u poslednjim sekundama. Španci su imali 5-10 sekundi, ali Norveška je odigrala čvrsto i odbranila se.

Konačno, drugi produžetak dao nam je pobednika. Heroji su Dušebajev, koji je postigao odlučujući gol, a zatim i golman De Vargas koji je odbranio zicer u poslednjim sekundama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.