Karabatić za B92.net: Srbija je bila bolja prošle godine – sada smo mi

Francuski rukometaš Nikola Karabatić kaže da je njegov tim bio bolji od Srbije i da je uspeo da se revanšira za poraz u kvalifikacijama.

Milan TomićIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

Aktuelni olimpijski šampion je pobedio izabranike Tonija Đerone 29:25 i na kraju preneo dva boda u narednu fazu.

"Uspeli su da nas pobede u kvalifikacijama. Prošle godine su bolje igrali od nas. Sada smo mi bili bolji", rekao je Karabatić za B92.net.

Karabatić kaže da je odbrana bila ključ.

"Naravno da smo očekivali tešku utakmicu. Poslednje dve utakmice smo izgubili i igrali nerešeno. Znali smo da je utakmica bila bitna za Srbiju, ali mi smo bili motivisani, kako bi u narednu grupu ušli sa dva boda. Prvo poluvreme smo odlično odigrali, naročito u odbrani. Dobro smo igrali polukontre, tu smo napravili razliku. Drugo poluvreme smo malo pali, ali možemo biti zadovoljni, jer je Srbija dobra ekipa", dodao je najbolji rukometaš svih vremena i dodao:

"Naša jaka strana je odbrana. Fokus je bio na tome. Tu smo bili odlični. Nisu u prvom poluvremenu imali nijedan lak šut, uvek je bio blok. Srbija nije nalazila solucije. Tu smo napravili razliku."

Za Karabatića glavni kandidat za zlato je Danska.

"Za mene su oni i dalje favoriti. Ne fali im niko. Vraća im se Lauge. Nama fali Luka, Nedim, Engesan, Prandi... Uspeli smo sa drugom postavom da nastavimo ritam sa Olimpijade. Ali mislim da su Dancu favoriti", zaključio je Karabatić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.