"Nisam došao zbog para, nego zbog Vardara"

Golman rukometne reprezentacije Severne Makedonije Borko Ristovski i bek Marko Miševski od danas su ponovo igrači skopskog Vardara.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Njih dvojica su potpisali ugovor do kraja sezone.

Kako je saopštio evropski i makedonski šampion, 37-godišnji Ristovski će posle šest godina igranja u instranstvu ponovo obući dres Vardara, za koji je prethodno igrao od 2001. do 2003. i od 2010. do 2012.

Iza sebe ima ogromno igračko iskustvo igranja u različitim ligama, a poslednji klub makedonskog golmana je bila portugalska Benfika.

Pre toga Borko Ristovski je igrao za Rajn Nekar i Barselonu, a medju klubovima čiji je dres nosio su i Rabotnički, Jug, Makedonija, Metalurg, Teukro, Algesira, Gumerzbah, Al Ahli i Kretej.

Kako navode loklani mediji, Ristovski je odmah nakon raskida ugovora sa Benfikom izabrao upravo ponudu makedonskog šampiona, iako se za negove usluge interesovao i bundesligaš Rajn Nekar Leven.

"Tražilo me je nekoliko klubova, medju njima i Rajn Nekar Leven, ali sam izabrao Vardar, jer želim da sam ovde, da pomognem da ovaj tim postoji. Nisam došao zbog para, već da pomognem, najmanje do kraja sezone", rekao je Ristovski, koji je makedonski reprezentativac od 2009. godine.

Posle samo nekoliko meseci igranja u francuskom Grenoblu, u Vardar se vratio levi bek Marko Miševski, koji potiče iz rukometne škole skoskog tima gde je igrao u mladjim kategorijama.

Mičevski je prošle godine bio deo tima Vardara, koji je po drugi put osvojio titulu šampiona Evrope u Kelnu, ali sa manjom minutažom, a bio je i član reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Austriji.

Vardar u nedelju igra protov htvatskog tima Nekse u Našicama prvi četvrfinalni meč regionalne Seha lige, a u prvoj polovini meseca igra i dve utakmice osmine finala Lige šampiona protov madjarskog PIK Segeda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.