Amerikanci ismevali rukomet – odgovorio im Luka Dončić

Amerikanci su u jednoj popularnoj emisiji na ESPN ismevali rukomet kao sport.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Tom Pennington/Getty Images
Photo by Tom Pennington/Getty Images

Tvrdeći da SAD sa Lebronom Džejmsom i bivšim NFL kvorterbekom Džejom Katlerom osvojili zlato na Olimpijskim igrama.

Katler je pre nekoliko dana rekao da razmišlja da se s 36 godina počne baviti rukometom i pokuša da se kvalifikuje sa SAD-om na Olimpijske igre.

"Čuo sam da se taj rukomet igra na Olimpijskim igrama i mislim da bih bio dobar u tom sportu. Igra se s malom loptom kojom se dodaješ i onda je baciš u gol. To je kao dvoranski fudbal, osim što se igra rukama", rekao je Katler u jednom podkastu.

"Koliko tamo igrača igra, osam, je li tako? Ja mislim da biste ti, Lebron i Patrik Mahoums sami protiv bilo kojih osam igrača iz drugih zemalja osvojili zlato", odgovorio mu je voditelj, a Katler je nastavio: "Mislim, pogledajte taj sport. Sve ekipe na gol stavljaju neke stare tipove koji napamet dižu ruke kad lopta ide prema njima. Nekad ih pogodi, nekad ne. Ma, moram ući u naš tim".

Voditelji ESPN su se uključili u raspravu, a jedan je istakao da bi on odmah ušao u tim sa Lebronom i Katlerom.

"Jeste li ikad čuli nekog osmogodišnjaka da kaže da želi da se bavi rukometom? Ja sam siguran da je taj sport negde na Zemlji popularan. Ko se bavi rukometom? Oni koji nisu uspeli u fudbalu, američkom fudbalu ili košarci".

Ovu raspravu su videli Luka Dončić i jedan od najboljih rukometaša svih vremena Nikola Karabatić.

Dončić je rekao da nemaju pojma koliko je rukomet težak sport, dok je Francuz poručio Katleru da će mu dati svoju zlatnu medalju ako ga pobedi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.