Prvi čovek srpskog rukometa nema nameru da podnese ostavku

Predsednik RSS Božidar Đurković ne pomišlja na ostavku iako posle kraha nacionalnog timana Evropskom prvenstvu to od njega traže mnogi bivši reprezentativci.

Izvor: B92, Kurir
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

"Svako ima svoj udeo krivice, od predsednika, pa nadalje. Da li sam spreman da podnesem ostavku? Pa, niko nije slepljen za fotelju. Ja znam šta sam uradio za srpski rukomet poslednjih deset godina. Ozbiljan sam čovek i spreman sam da pogledam svakog u oči", rekao je Đurković za "Kurir".

Srbija ja na EP doživela sva tri poraza u grupnoj fazi od Belorusije, Crne Gore i Hrvatske.

"Još sam na šampionatu i neću da rešavam stvari preko telefona s ljudima iz Upravnog odbora i Nenadom Peruničićem. Ono što sad mogu da kažem jeste da ćemo sesti za sto kad se budem vratio u Beograd i razgovarati o svemu, a nakon toga ćemo odlučiti šta ćemo da radimo. Svestan sam da je javnost razočarana ispadanjem naših rukometaša u prvom krugu"
.

Nakon novog debakla reprezentacija usledile su brojne kritike na račun Saveza od strane bivših reprezentativaca.

"Verujte da 90 odsto tih stvari ne stoji kako su plasirane u javnosti. Ima i niz uvreda, ali ima i stvari koje treba da se poprave. Pojedinci, koje neću da navodim i kojima neću da odgovaram, sami su doprineli da taj rukomet bude na takvom mestu i poziciji",
zaključio je Đurković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.