Srbija poražena od Hrvatske za kraj Evropskog prvenstva

Rukometaši Srbije izgubili su od selekcije Hrvatske sa 24:21, u poslednjem meču A grupe Evropskog prvenstva.

MTIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Evropsko prvenstvo, III kolo Grupa A:

Srbija – Hrvatska 21:24 (10:8)
sudije: Kurtagić, Vetervik (Švedska)
dvorana: Stathale, Grac

Utakmica nije imala rezultatski značaj, pošto su "Orlovi" posle poraza od Belorusije i Crne Gore eliminisani sa kontinentalnog šampionata.

Sa druge strane, "kauboji" su osigurali prvo mesto i put u nokaut fazu, a do trijumfa u ovom duelu stigli su posle preokreta.

Srbija je odlično odigrala prvo poluvreme, čvrstvo u odbrani i na pauzu je otišla sa dva gola prednosti.

Ipak, od sredine drugog dela Hrvatska je velikom serijom stekla nedostižno vođstvo koje je uspešno sačuvala do samog kraja.

Početak utakmice bio je "tvrd" i u prvih šest minuta viđena su samo dva gola. Za Hrvate je pogodio Mandić, dok se kod "Orlova" prvi upisao Nikolić.

Egal dve ekipe prekinuo je golman Marin Šego, sa nekoliko uzastopnih odbrana, što su u napadu koristili i prednost "kauboja" povećavali Karačić, Stepančić i Duvnjak.

Vraćanje u meč Srbije poklopio se sa isključenjem Mamića. U tim trenucima raspoložen je bio Miljan Pušica, pa je rezultat ponovo bio na početku.

Igralo se "gol za gol", da bi u završnici prvog poluvremena "Orlovi" napravili seriju 4:0, stigli do vođstva od 10:8, koje su sačuvali do odlaska na odmor.

Srbija: Cupara, Ivanišević, Mosić 1, Sretenović 1, Crnoglavac 1, Đukić 1, Pešić 1, Radivojević 4, Kolaković, N. Ilić, Pušica 2, V. Ilić 3, Nikolić 3, Kukić 4, Marsenić.

Hrvatska: Šego, Asanin, Marić, Duvnjak 5, Hristić, Stepančić 5, Horvat 3, Šarac, Karačić 3, Musa 1, Mamić, Cindrić 3, Matanović, Mandić 3, Ravnić, Sipić 1.

Hrvatska je u drugom poluvremenu podigla nivo igre, a na ruku im je išao i veliki broj grešaka, odnosno promašenih zicera srpskih rukometaša.

Oni su sredinom ovog dela meča uspeli da naprave veliku seriju od 7:1. čime su praktično prelomili duel u svoju korist.

U poslednjih petnaesteak minuta su samo "odrađivali" posao i nisu dozvodili našim reprezentativcima da im ugroze vođstvo.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Lazar Kukić i Bogdan Radivojević sa po četiri gola, dok su Zoran Nikolić i Vanja Ilić dodali po tri.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Domagoj Duvnjak i Luka Stepančić sa po pet pogodaka, dok su po tri postigli Cindrić, Karačić, Mandić i Horvat.

Iz grupe A u narednu rundu plasirali su se Hrvatska i Belorusija, dok su takmičenje završili Srbija i Crna Gora.

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.