"Srbija je zaslužila više od 6. mesta"

Rukometašica Srbije Jovana Risović izjavila je da je osvajanjem 6. mesta na SP u Japanu i plasmanom na kvalifikacioni olimpijski turnir napravljen veliki uspeh.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto:Starsport
Foto:Starsport

"Napravljen je veliki uspeh, ali mi još uvek nismo svesne toga. Ispunie smo cilj zbog kog smo otišli na SP, a to su olimpijske kvalifikacije. Mislim da je ova ekipa zaslužila više. Desila nam se ta jedna loša utakmcia protiv Holandije, kada nas ništa nije išlo. Da smo preneli bod ili dva, već bismo bili u polufinalu. Ali šta bi bilo kad bi bilo...", rekla je Risović Tanjugu na dočeku u Rukometnom savezu Srbije.

Šestim mesto na SP Srbija se plasirala na olimpijski kvalifikacioni turnir, a rivali za odlazak na OI u Tokio izabranicama Ljubomira Obradovića od 20. do 23. marta sledeće godine biće Mađarska, Kina i Rusija.

"Bas je jaka i neizvesna grupa. Ne znamo još uvek ko će biti organizator, pošto mislim da Rusija neće moći zbog suspenzija. Mađarska i možda čak i mi, što bih ja najviše volela. Ako se bude igralo u Mađarskoj biće veoma teško, obe ekipe su odlični protivnici. Smatram da ova ekipa ima kvalitet i da smo spremne da ostvarimo plasman na OI posle toliko godina", zaključila je golmanka Risović.

Rukometašice su poslednji put na Olimpijskim igrama učestvovala kao SFRJ 1988. godine u Seulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.