Obradović: Nadam se da će se i Srbija i Crna Gora plasirati na OI

Selektor rukometašica Srbije Ljubomir Obradović rekao je posle poraza od Crne Gore da je ta utakmica bila stvar prestiža.

MTIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE
EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE

"Orlice" su u meču za peto mesto na Svetskom prvenstvu izgubile od "komšinica" sa 28:26, a obe selekcije ranije su već obezbedile učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

"Čestitao bih reprezentacijama Srbije i Crne Gore na uspehu koje su postigle, plasmanu u kvalifikacije za Olimpijske Igre u martu. Nadam se da će se obe naći u Tokiju. Ova utakmica bila je stvar prestiža. Najbitnije je bilo da se niko nije povredio, mi smo imali dve lakše povrede. Drago mi je da devojke nastavljaju karijere u svojim klubovima zdrave i orne. Čestitam Crnogorkama na fer pleju i korektnosti", rekao je Obradović.

Anđela Janjušević, desni bek reprezentacije Srbije, zadovoljna je učinkom na planetarnoj smotri.

"Čestitam Crnogorkama na svemu što su pokazale na ovom prvenstvu i izborenim kvalifikacijama za Tokio. Srećne smo sa onim što smo ostvarile. Nadam se da ćemo se naći u Tokiju. Svi smo umorni, bilo je ovo dugo prvenstvo. Uprkos porazu, zadovoljne smo učinkom u Japanu", rekla je Janjušević.

Selektoru reprezentacije Crne Gore Peru Johansonu, bilo je zadovoljstvo nadmetati se sa Obradovićem

"Uvek sam počastvovan da igram protiv Srbije sa tako iskusnim trenerom kakav je Obradović. Ovaj meč je bio važan za devojke, kao i za mene da završimo u dobroj atmosferi turnir. Pobedili smo sedam utakmica, jednom smo poraženi, a jednom pokradeni protiv Španije. Veoma sam zadovoljan. Čestitke reprezentaciji Srbije", rekao je Johanson.

Ovaj meč nije imao veći rezultatski značaj osim međusobnog prestiža, jer su obe selekcije već obezbedile mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

"Obe reprezentacije bi trebalo da budu srećne jer smo završili u kvalifikacijama i nadam se da ćemo igrati ponovo u Tokiju. Bio je ovo meč za uživanje, niko se nije povredio i svi bi trebalo da budu zadovoljni",
rekla je Sanja Premović.

Srbija će igrati na Turniru 2 gde će joj rivalke biti Kina, Mađarska ili Švedska, te trećeplasirani tim sa ovog SP. Crnogorke će na Turniru 3 igrati sa Rumunijom, Severnom Korejom i četvrtom ekipom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.