Danska iznenadila Holandiju – ima li Srbija čemu da se nada?

Rukometašice Danske pobedile su Holandiju sa 27:24 u pretposlednjem meču druge faze Svetskog prvenstva i time zakomplikovale stanje u grupi Srbije.

LNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

* Svetsko prvenstvo u rukometu: Svi rezultati i tabele

Dankinje su napravile blago iznenađenje i zabeležile prvu pobedu u drugoj fazi, te ostale u igri za plasman u neku od narednih faza.

U pobedničkom sastavu istakla se Ane Mete Hansen sa pet golova, dok su kod poraženih isti broj pogodaka imale Estavana Polman i Danik Snelder.

Pobedom Danske se situacija u Grupi 1, u kojoj je i Srbija, zakomplikovala, pa dosta ekipa ima šansu za polufinale.

Da bi ekipa selektora Ljubomira Obradovića mogla nečemu da se nada, Korejke moraju da pobede Norvešku od 12.30 (ili barem "otkinu" bod), a u sredu i da savladaju favorizovanu Holandiju.

Pročitajte još Dobro jutro – Srbija je srušila i Nemačku!

Pod uslovom da Srpkinje budu bolje od Dankinja istog dana, biće potrebno i da Nemačka trijumfuje u derbiju sa Norveškom.

U tom slučaju Nemačka bi bila prva u grupi sa sedam bodova, Srbija i Južna Koreja bi imale po šest, ali bi zbog boljeg međusobnog skora (prvi parametar pri istom broju bodova), naša reprezentacija bila ta koja bi završila kao drugoplasirana u grupi.

Takođe, postoji i druga varijanta.

Ako bi Norveška pobedila danas Južnu Koreju, potom i Nemačku, uz poraz Holandije od Korejki bismo takođe kao drugi prošli dalje.

Činjenica je da postoji mnogo faktora na koje srpske rukometašice ne mogu da utiču, ali će sve biti mnogo jasnije nakon današnjeg okršaja Norveške i Južne Koreje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.