Obradović: Protiv Slovačke idemo na pobedu

Ljubomir Obradović, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, rekao je da je zadovoljan igrom u pobedi protiv Švajcarske.

MTIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

On je najavio isti pristup na gostovanju Slovačkoj u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Rukometašice Srbije savladale su u sredu Švajcarsku 35:23 u Kraljevu.

"Čestitam Švajcarskoj na finoj i brobenoj predstavi i dobro vođenoj, disciplinovanoj ekipi. Imali smo susret s njima u Španiji, gde smo u prvom poluvremenu imali problema, tako da smo se jako dobro pripremili za meč. Znali smo da će igrati sa sedam igračica u polju. Devojke su ispoštovale taktiku, bile su disciplinovane", rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

On je istakao da ekipa mora da se spremi za Slovačku.

"Idemo dalje, mi sa Slovačkom, oni sa Rusijom. Slovačka je vrlo ozbiljan protivnik, vidim da su bile u egalu sa Ruskinjama u jednom momentu. Brza, poletna ekipa. Sada ćemo da se pripremimo u naredna tri dana. Moramo da idemo na pobedu, naravno jer nas čeka dvomeč sa Rusijom. Zahvalio sam se Kraljevu na prijemu kod gradonačelnika i još jednom se zahvaljujem osoblju hale i naravno svima koji su došli na meč", zaključio je Obradović.

Rukometašica Jovana Stoiljković istakla je da je Srbije protiv Švajcarske opravdala ulogu favorita.

"Vodili smo praktično od početka. Spremili smo se jako dobro, sve zadatke iz svlacionice smo ispoštovali. Čestitam ekipi Švajcarske na borbenoj i dobroj igri. Mi idemo dalje, spremamo se za Slovačku i nadamo se dobroj igri i pobedi", rekla je Stoiljković.

Meč između Slovačke i Srbije igra se u nedelju u Hlohovecu od 17 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.