Vesti - Qatar 2022 -

Piksi objasnio zašto nije uveo Vlahovića i Jovića

Selektor Srbije Dragan Stoković Piksi govorio je na konferenciji za medije nakon remija sa Kamerunom (3:3) u meču drugog kola Svetskog prvenstva.

Izvor: B92 Srbija
Podeli
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Najpre je objasnio kako je pobeda ispuštena.

"U fazi kada smo imali kontrolu utakmice i 3:1, napravili smo kardinalne greške. Na ovom nivou je veoma opasno izlaziti visoko i gubiti loptu, te sve greške su nas koštale danas ne pobedimo. Vrlo neshvatljivo i nepotrebno, tu leži problem jer nismo pobedili. Analiziraćemo, da vidimo da li je pad koncentracije ili nešto drugo", rekao je Stojković.

Vlahović i Jović?

"Vlahović nije 100 odsto na svom nivou. Imali smo dve prinudne izmene na centralnom bekovima, Veljkovića i Pavlovića. Da pokušamo da ubacimo napadača Luku Jovića bilo je preopasno, jer je Kamerun imao 4 igrača na našoj zadnjoj liniji. Nismo bili pametni, dali smo tri gola, ali nismo bili pametni da ovo završimo u svoju korist", objasnio je Piksi.

Drugi gol Kameruna, ofsajd?

"Video sam isto kao i vi, video sam podignutu zastavicu, ali imamo VAR i morali smo da prihvatimo odluku. Ne brine me to, nego postavka naše odbrane, stajali su dijagonalno i nije dobro", smatra Piksi.

Atmosfera u svlačionici?

"Sve je potpuno normalno i mirno. Žalimo za greškama koje su nas koštale povrede. Odigrali smo dobru i interesantnu utakmicu,, stvorili smo nekoliko kolosalnih šansi, dali tri gola. Igrači ne treba da gube glavu, svi osećamo frustraciju, imali smo utakmicu u rukama, ali smo našim gluposti vratili Kamerun da izbegne poraz", dodaje Stojković i dodao:

"Pričali smo, pružio sam svima ruku, čestitao na onome što su pokazali. Moraju da podignu glavu, jer postoji frustracija zbog gubitka prednosti id 3:1. Najvažnije je da se oporave, biće sastanaka po pitanju video analize,da se ukaže na greške. Ovo je Mundijal. Ti principi odbrane ne smeju da se dešavaju. Potpuno bespotrebno. Teško objasniti. Zato nas i više boli."

Pripreme za Švajcarsku?

"Moramo prvo da pogledamo tekmu Brazil-Švajcarska, pa ćemo znati na čemu smo. Olako smo danas izgubili dva boda", rekao je selektor "orlova" i dodao:

"Da imamo šanse, imamo. Da su dobre, nisu. Mi Srbi izgleda volimo na teži način. Utakmica je bila spektakularna, šest golova, sigurno dobra za gledanje. To je fudbal, ja ga tako i shvatam. Bili smo za nijansu bolji od Kameruna, ali i oni su pokazali da se nisu predali ni kada su gubili 3:1."

Imaće i kadrovske probleme nakon novih povreda Starhinje Pavlovića i Miloša Veljkovića.

"Moramo da vidimo zdravstveno stanje igrača, da znamo na koga ćemo računati za sledeći meč. Pogotovo u poslednjoj liniji mora da bude više komunikacije. Ovakve greške ne bi smele da se ponavljaju. Igraćemo ono što najbolje znamo, da budemo ofazivni da pokušamo da pobedimo", istakao je Piski i dodao:


"Tražio je izmenu. Osetio je primicač. Preveliki je rizik da ne dođe do teže povrede. Pretpostavljam da će uspeti to da sanira u narednih par dana. Kada vam igrač traži izmenu, morate da reagujete tako. Imali smo drugačije taktičke zamisli, ali ovo je došlo neplanirano."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.