Vesti - Qatar 2022 -

Martino pred Argentinu: Ključni meč za oba tima

Selektor fudbalske reprezentacije Meksika Herardo Martino ocenio je da će utakmica sa Argentinom biti ključna za oba tima, pošto su i jedni i drugi bez pobede.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/Rungroj Yongrit
EPA-EFE/Rungroj Yongrit

"Znam koliko je ova utakmica važna za Meksiko i Argentinu. Znam da budućnost ova dva tima zavisi od sutrašnje utakmice. Kada smo videli raspored, nismo razmišljali o ovom scenariju", rekao je Martino novinarima pred utakmicu koja će biti odigrana u subotu.

Selekcija Meksika odigrala je nerešeno (0:0) sa Poljskom u prvom meču Grupe C u utorak, dok je Argentina poražena od reprezentacije Saudijske Arabije (1:2).

"Ne mislim da će se ciljevi dva tima mnogo razlikovati. Biće to ključna utakmica i za nas, imamo samo jedan bod", dodao je selektor Meksika.

Rođen u Argentini, Martino je predvodio tu reprezentaciju od 2014. do 2016. godine, ali ističe da je "u potpunosti posvećen meksičkom projektu".

"Radim za Meksiko i želim sve najbolje za Meksiko. Mogu da vam kažem o mestu gde sam rođen, bolnici u kojoj sam rođen, da vam kažem kako Rosario izgleda. Ali želim da Meksiko pobedi, nema drugog mogućeg odgovora",
kazao je on.

Martino je osim u reprezentaciji, kapitena Argentine Lionela Mesija trenirao i u Barseloni od 2013. do 2014. godine, a na današnjoj konferenciji za novinare ga je opisao kao "najboljeg igrača u poslednjih 15 godina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.