Stojanović na pobedničkom postolju na Adi

Srpski i balkanski šampion Ognjen Stojanović završio je trku pod nazivom "11TriBelgrade" na pobedničkom postolju.

Izvor: B92
Podeli
foto:11Tri
foto:11Tri

"Čelični ljudi" prodefilovali su Beogradskim morem, prelepom Adom Ciganlijom koja je bila poprište borbe triatlonaca za poene na svetskoj rang listi najboljih u najmasovnijoj, najkvalitetnijoj i najizazovnijoj trci do sada u ovom sportu na našim prostorima.

Prvi je kroz cilj takmičenja koje se sastojalo iz tri dela: 1.9 km plivanja na Adi Ciganliji, 90 km vožnje bicikla podeljene u 4 kruga, 21.1 km trčanja; 3 kruga prošao je Ognjen Stojanović rezultatom 3:46:25 i time osvojio novo zlato za Srbiju.

Drugo mesto pripalo je Grku Panagiotis Polizosu (3:52:15), treće mesto zauzeo je Slovenac Gošnjak Timu (3:53:04).

U konkurenciji dama zlatnu medalju osvojila je Ukrajinka Margarita Krilova rezultatom 4:27:38, srebrom se okitila Hrvatica Marija Lukina (4:33:56), bronzom takođe triatlonka Hrvatske 22- godišnja Ivana Granoša (4:36:29).

Pored individualnih takmičara učestvovalo je i 22 štafetna tima u standard i kompanijskoj štafeti. Prvo mesto u standard štafeti zauzeo je tim Kanjiža running&swimming festival (4:19:00), druga pozicija pripala je ekipi Sparacus (4:29:13), treće mesto osvojila je postava SBR013 (4:34:54).

U konkurenciji kompanijskih štafeta zlato su osvojili takmičari ekipe Tigar Tyres (4:33:22), srebro Delta Tri (4:46:49), dok je bronza pripala NIS1 (5:02:40).

Olimpijski sport triatlon u svom 11TriBelgrade 2022. izdanju na Adi Ciganliji okupio je oko 500 učesnika, a ono što je novitet u odnosu na prethodne godine je to što je 11TriBelgrade na Adi Ciganliji od ove godine dobila status PTO trke (World Rankings Points Event) čime se postavlja novi nivo za takmičare i vrhunsko iskustvo u triatlonu, kao i prilika da se takmiče za vredne svetske poene.

"Iza nas je najveća triatlon trka do sada u Beogradu i Srbiji. Zadovoljni smo i ponosni kako kvalitetom i organizacijom, tako i rezultatima, takmičarskim duhom, adrenalinom koji krasi ovaj sport i koji su takmičari 11TriBelgrade 2022. koja je bila ujedno i Prvenstvo Srbije u poludistanci prikazali i ostvarili. Na svetsku mapu upisao nas je status PTO, iza čega stoji veliki rad i zalaganje svih ovih godina. Ponosni smo na našeg Ognjena Stojanovića koji iz godine u godinu briljira, jača u svakom pogledu, pomera granice i ispisuje istoriju srpskog i balkanskog triatlona", rekao je poredsednik sportskog udruženja 11Tri Darko Savić koji je ujeno i organizator i učesnik ove istorijske tratlon trke na Adi u Beogradu.

Sezona 2022. triatlona u Srbiji obuhvatila je tri trke. Prva je Prvenstvo Srbije u sprint disciplini, zatim Olimpijski Triatlon - Prvenstvo Srbije na Srebrnom Jezeru i poslednja ujedno najveća i najspektakularija, trka godine 11Tri Belgrade, šampionat Srbije u poludistanci kojom je stavljena tačka na 2022. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.