Damir Mikec i Dimitrije Grgić na finalnom turniru Bundeslige

Srpski strelci Damir Mikec i Dimitrije Grgić plasirali su se sa svojim klubovima na finalni turnir Bundeslige, saopštio je Streljački savez Srbije.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Tom Pennington/Getty Images for BEGOC
Photo by Tom Pennington/Getty Images for BEGOC

Grgićev Valdkirh je osvojio prvo, a Kelhejm, za koji se takmiči Damir Mikec, drugo mesto u grupi Jug Prve lige vazdušnim pištoljem.

I jedan i drugi klub ostvario je po deset (od mogućih 11) pobeda, ali Valdkirh ima bolji bilans u osvojenim poenima iz pojedinačnih duela.

Grgić se nije takmičio poslednjeg vikenda grupe Jug, dok je Mikec sa svojim Kelhajmom ostvario dve pobede na turniru u Ludvigsburgu.

"Bio je ovo izvanredan početak godine. Oba dana sam pogodio po 389 krugova, što je bio i najbolji rezultat vikenda u grupi. Na finalni turnir smo otišli kao drugoplasirani, što je dobar uspeh, s obzirom da je ove sezone konkurencija u ligi vrlo jaka. Rezultati u Bundes ligi su dobra uvertira pred turnir u Kuvajtu na kome ću učestvovati sledeće nedelje", rekao je Mikec.

Završni turnir, na kome učestvuju po najbolje četiri ekipe iz grupa Jug i Sever biće održan u februaru. U četvrtfinalu Kelhajm će odmeriti snage sa Olimpijom iz Berlina, trećeplasiranim klubom Grupe Sever, a Valdkirh sa Resfeldom, četvrtim timom Severa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.