Graser i Lazić prvaci Srbije

Proteklog vikenda na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji održana su dva prvenstva Srbije – Otvoreno mid-amatersko i seniorsko.

Izvor: B92, sem
Podeli
Foto: SEM
Foto: SEM

Tokom dva dana takmičenja na 36 rupa viđena je neizvesna borba, čemu u prilog ide činjenica da su dvojica golfera imala isti broj poena u borbi za nacionalnog šampiona Srbije u mid-amater kategoriji.

Kao najbolji se proteklog vikenda pokazao Francuz Erik Graser, koji je poneo titulu internacionalnog mid-amaterskog šampiona Srbije sa 152 udarca. Drugi je bio Nebojša Lazić sa udarcem više, koliko je imao i Goran Lalović na trećoj poziciji. U internacionalnoj konkurenciji pored pobednika Grasera, učestvovala su još dvojica golfera iz inostranstva - Diter Rotnig iz Austrije i Naum Janakiev iz Makedonije.

Velika borba vođena je u nacionalnoj mid-amaterskoj konkurenciji, pošto su posle dve runde Lazić i Lalović imali identičan rezultat. Pobednika je odlučio plej-of, a Lazić je već na prvoj rupi doigravanja imao bolji rezultat. U nacionalnoj konkurenciji Radomir Beloševac je imao 162 udarca, koliko i Goran Stanarević na četvrtoj poziciji.

Kod dama, slavila je Maja Ilić sa 176 udaraca ispred Irene Suturović Bogdanović sa 192 i Emine Murić Miljković sa 213.

U seniorskom prvenstvu Srbije, koje je igrano po stejblford sistemu, trijumfovao je Vladimir Lučić sa 50 bruto poena. Drugo mesto zauzeo je Miroslav Ivanović sa 45, dok je Milan Ranđić na trećem mestu imao 42 poena. U konkurenciji dama, Ljubica Tomašević je bila ispred Dragane Andrejević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.