Selbi: Neću juriti rekorde

Mark Selbi rekao je da neće juriti rekorde koje su postavili velikani te igre, nakon što je osvojio četvrtu titulu svetskog šampiona u Šefildu.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Selbi je sinoć u finalu Svetskog prvenstva pobedio sunarodnika Šona Marfija 18:15 i osvojio četvrtu titulu.

On se po broju titula u modernoj eri izjednačio sa Džonom Higinsom, a ispred njih su samo Stiven Hendri sa sedam i Rej Rirdon, Roni O'Saliven i Stiv Dejvis sa po šest titula svetskog šampiona.

"Ne postavljam ciljeve što se tiče broja titula svetskog prvaka. Svake godine dolazim na turnir da dam sve od sebe. Ako je to dovoljno dobro, sjajno, a ako nije, vratiću se kući i raditi napornije. Neću gledati rekorde Hendrija ili Ronija i pomisliti - šest, to je moj cilj, pošto ne možeš predvideti da ćeš osvojiti bilo koji turnir, a ne Svetsko prvenstvo", rekao je Selbi, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Trijumfom na Krusiblu Selbi se popeo na drugo mesto svetske rang-liste iza Džada Trampa.

Selbi ima 20 rangiranih titula, od kojih devet iz serije "triple krune" - Masters, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Svetsko prvenstvo, čime se izjednačio sa Higinsom, a ispred su samo Dejvis, Hendri i O'Saliven.

"Ti igrači su u vrhu lestvice najboljih snukeraša svih vremena. Neću sebe staviti u tu kategoriju ili smatrati sebe najboljim. Drugi možda mogu da pričaju o tome, ali ja se time ne opterećujem", naveo je 37-godišnji Selbi.

On je titule svetskog šampiona osvojio i 2014, 2016. i 2017. godine.

Finalista Svetskog prvenstva Marfi rekao je da je njegov dugogodišnji prijatelj Selbi među najboljima svih vremena.

"O njemu mora da se priča na tu temu na osnovu broja titula svetskog šampiona. Mislim da je najkompletniji igrač. Čvrst je u svim oblastima", naveo je Marfi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.