Počeo 10. jubilarni sajam sporta – jedinstveno mesto druženja i promocije sportskih vrednosti

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo omladine i sporta
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Jubilarni 10. Međunarodni sajam sporta, koji pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, tradicionalno organizuje Sportski savez Srbije, održava se od danas do nedelje na Adi Ciganliji.

Prilikom zvaničnog otvaranja ovogodišnjeg sajma mnogobrojnim prisutnim ljubiteljima sporta, sportskim radnicima i sportistima obratili su se ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.

"I ove godine okupili smo ceo sistem srpskog sporta sa istim ciljem kao i u prethodnoj deceniji, da pored promocije sportskih vrednosti i rezultata, kroz igru i edukaciju motivišemo sve, a pre svega najmlađe da se bave sportom i postanu deo najuspešnije sportske porodice u regionu. U periodu koji je iza nas, sa ponosom možemo reći da smo još jednom dokazali da smo sportska nacija, da je Srbija zemlja sporta i velikih šampiona. Nismo odustali i nismo se predali, država je pružila nikad veću podršku sistemu sporta, a nagrade za osvajače medalja su udvostručene u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, i isplaćene su u rekordnom roku. Naši olimpijci su osvojili rekordnih devet medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, a naši paraolimpijci su osvojili dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Zajedno smo postigli uspehe za poštovanje i ponos i dokazali da smo deo sistema koji se pokazao kao najbolji kad je bilo najteže", istakao je u svom obraćanju ministar Udovičić.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Tokom ovogodišnjeg Sajma sporta, koji se po prvi put održava na otvorenom prostoru, posetioci će biti u prilici da se oprobaju u brojnim sportovima i druže sa aktuelnim olimpijskim, paraolimpijskim, svetskim i evropskim šampionima.

"Svima koji izdvoje svoje vreme i posete Sajam sporta, a pogotovo našim najmlađim budućim šampionima, želim da uživaju i iskoriste priliku da se oprobaju u što većem broju sportova. Nikad nije kasno da zavolite sport, zato budite šampioni, izađite na teren sa svojim drugarima, to je uvek najbolji izbor koji možete doneti, budite sigurni”, poručio je najmlađim posetiocima Sajma ministar Udovičić.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.