Srbija centar svetskog školskog sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na forumu "Školski sport – platforma za zdrav način života".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kasnije je zvanično otvorio "Školarijadu", koja se po prvi put organizuje i održava u Srbiji.

"Srbiji je pripala velika čast i odgovornost da bude prvi domaćin najvećeg sportskog takmičenja za decu školskog uzrasta na svetu. Zahvaljujem svima koji su prepoznali važnost 'Školarijade' na globalnom nivou i verovali da je Srbija pouzdan domaćin koji može da odgovori svim izazovima i zahtevima organizacije, ali i da postaviti standarde za ubuduće, što ćemo uveren sam, u narednim danima pokazati. Naša zemlja sistemski ulaže u usavršavanje mladih, negovanje njihovih talenata i punim kapacitetima podržava razvoj i dostupnost sporta na svim nivoima. Dugogodišnjim zalaganjem došli smo do pozicije lidera u organizaciji međunarodnih sportskih takmičenja u regionu, na šta smo veoma ponosni, i odatle potiče i moja uverenost da će svi učesnici 'Školarijade' iz Srbije poneti samo najlepše utiske", istakao je ministar Udovičić.

Mladim sportistima iz celog sveta koji učestvuju na najvećem sportskom takmičenju za decu školskog uzrasta na globalnom nivou ministar je poručio:

"Dragi mladi sportisti, dobro došli u Srbiju, zemlju sporta i velikih šampiona! Ovde ste svi pobednici i zato uživajte na terenu, ali i van njega. Sport je više od takmičenja, on spaja i ujedinjuje, i zato pored sportskih uspeha nadam se da ćete iz Srbije poslati snažnu poruku prijateljstva, poruku da su svi dobrodošli u našu sportsku porodicu, najbolju, najveću i najbrojniju na planeti koja pomera granice. Želim vam svima puno sjajnog druženja, osmeha i lepih uspomena koje ćete poneti iz naše Srbije".

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.