Svečani doček za paraolimpijce u Skupštini Beograda

Paraolimpijcima Srbije, koji su učestvovali na Igrama u Tokiju i članovima njihovih stručih štabova, priredjen je svečani doček u Skupštini grada Beograda.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Paraolimpijski komitet Srbije
Foto: Paraolimpijski komitet Srbije

Paraolimpijce su pozdravili gradonačelnik Zoran Radojičić, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, ambasador Evropske Unije u Srbiji Emanuele Žiofre, kao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Gradonačelnik Radojičić istakao je da mu je čast i zadovoljstvo što u Starom dvoru ima priliku da dočeka paraolimpijce.

"Hvala za sve ono što ste radili na Paraolimpoijskim igrama, ali i za sve ono što radite za naš sport. Hvala na velikom uspehu koji ste postigli, važno je da ste se takmičili", rekao je Radojičić.

On je dodao da je kao lekar imao mnogo situacija u kojima je saradjivao sa ljudima koji su imali slične probleme kao paraolimpijci i da zna kakav su karakter i koliko su jake ličnosti.

"Vi ste primer čovečanstvu, ovoj zemlji i gradu koliko čovek sa čvrstim karakterom, čvrstom željom i voljom pokazuje prave vrednosti koje ljudi imaju. Bez toga ne biste mogli ni da učestvujete i postignete ove rezultate. Lično sam ponosan na vas, a verujem da je i ceo Beogradi i Srbija. Hvala vam mnogo i želim vam još uspeha", zaključio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.