Kitata i Kosgei pobednici maratona u Londonu

Etiopski atletičar Šura Kitata pobedio je u muškoj konkurenciji na maratonu u Londonu. dok je kenijska atletičarka Brigid Kosgei odbranila titulu

SSIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Pool/Getty Images
Photo by Pool/Getty Images

Svetska rekorderka Kosgei je trku po kiši i klizavoj stazi završila za dva sata, 18 minuta i 58 sekundi, tri minuta i tri sekunde isped Amerikanke Sare Hol.

Treća je na cilju bila Kenijka Rut Čepngetič.

"Vreme nas nije poslužilo pa smo se mučile. Mučila sam se dok nisam završila. Nismo se dobro pripremile zbog pandemije, ali sledeće godine ćemo biti spremnije za bolje rezultate", navela je pobednica, koja je danas zaradila 30.000 dolara.

U muškoj konkurenciji Kitata je sprintom u završnici pobedio Kenijca Vinsenta Kipčumbu rezultatom dva sata, pet minuta i 41 sekundu.

Treći je bio Sisaj Lema iz Etiopije.

Veliki favorit, svetski rekorder i četvorostruki pobednik Londonskog maratona Eliud Kipčoge trku je završio na osmom mestu.

On je trku završio za 2:06,49 i to je njegov prvi poraz u maratonu još od 2013. godine.

Londonski maraton trebalo je da se održi pre šest meseci ali je pomeren zbog pandemije koronavirusa, zbog koje nije bilo gledalaca pored staze.

U trci su učestvovali samo elitni trkači, koji su trčali 19 krugova oko Sent Džejms Parka. Muška i ženska trka se odvojeno održavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.