Maratonci na Paraolimpijskim igrama ostaju u Tokiju

Maratonske trke na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine održaće se u tom gradu, za razliku od trka na Olimpijskim igrama, koje su premeštene u Saporo.

Izvor: Beta
Podeli
Photo by Takashi Aoyama/Getty Images
Photo by Takashi Aoyama/Getty Images

Predsednik Međunarodnog paraolimpijskog komiteta Endru Parsons rekao je da je postignut dogovor sa orgnizatorima Igara u Tokiju i da će paraolimpijci ostati u Tokiju, što su oni i tražili.

On je naveo da podaci pokazuju da neće biti problema sa visokim temperaturama i vlažnim vazduhom. Paraolimpijske igre počinju 25. avgusta, nekoliko nedelja pošto se završe Olimpijske igre, 9. avgusta.

"Kada smo razgovarali sa sportistima koji će se takmičiti u maratonu u Tokiju, dobili smo odgovore da oni žele da ostanu u tom gradu. Pošto će mnogo takmičara učestvovati u maratonima, njihova selidba u Saporo bi bila logistički teška. Zdravlje i dobrobit sportista su priortet. Pre donošenja odluke bilo je važno da razgovaramo sa njima, da prikupimo sve podatke i analiziramo situaciju", naveo je on.

Maratoni na Paraolimpijskim igrama u Tokiju održaće se 6. septembra, poslednjeg dana takmičenja.

Međunarodni olimpijski komitet nedavno je doneo odluku da se maratonske trke na Olimpijskim igrama prebace iz Tokija u Saporo gde su tokom leta niže temperature.

Za takmičenja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju trebovano je 3,1 milion ulaznica, od 2,3 miliona i postoji mogućnost da budu rasprodate i pre početka Igara.

"Imamo priliku u Tokiju da Paraolimpijske igre prvi put u istoriji budu rasprodate i pre početka ceremonije otvaranja", rekao je Parsons.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.