Sporto brands nagrade 2019: Španovićeva najbolja

Ko su najjači, najpoznatiji, najpopularniji i tržišno zanimljivi sportisti i sportiskinje i sportski klubovi u regionu ove godine?

Izvor: B92
Podeli
Foto: Sporto Conference
Foto: Sporto Conference

Dvanaesti put za redom u Sloveniji, a sedmi put u Srbiji i Hrvatskoj, Mediana Group (Institut za istraživanje potrošača, tržišta i medija) u saradnji sa agencijom Sport Media focus, realizovala je kvantitativno istraživanje koje predstavlja najprepoznatljivije, najpopularnije, uspešne i marketinški zanimljive sportistkinje, sportiste i sportske klubove u ove tri države.

Istraživanje obuhvata sledeće kategorije: 'Svest' ('Poznavanje'), 'Transakciju' (znanje i praćenje rezultata), 'Leading Edge' (vodeći u svom sportu), 'Zadovoljstvo sa postignutim rezultatima', 'Uspeh' (trenutni i potencijalni rezultati), 'Ličnost' (zadovoljstvo, poverenje), 'Uključivanje u navijanje i 'Učešće fanova' (samo za klubove).

Ključni nalazi iz ove studije biće prikazani u nekoliko talasa. Ovom prilikom predstavljamo rezultate vezane za najjači brend sportistkinja u Srbiji.

„Sproto brand awards“ u kategoriji sportiskinja u Srbiji, pripao je Ivani Španović! Aktuelna dvoranska šampionka Evrope u skoku u dalj, osvojila je nagradu za najjači sportski brend među sportiskinjama u Srbiji u 2019 godini. Ivana je ovo prestižno priznanje dobila četvrti put za redom.

U konkurenciji za najbolju sportiskinju bilo je 14 sportistkinja iz Srbije po izboru SPORTO Brands. Ivana je u svim ispitivanim kategorijima osvojila najveći broj poena.

Iza Ivane našle su se tekvondistkinja Milica Mandić i odbojkašice Tijana Bošković , Maja Ognjenović i Brankica Mihajlović.

Istraživanje je Mediana grupa obavila na nacionalno reprezentativnom uzorku od 400 ispitanika i ispitanica u Srbiji u periodu od 1. do 5. novembra 2019. godine. Istraživanje je realizovano putem CAWI metodologije (online ispunjavanje upitnika).

Foto: Mediana Adria
Foto: Mediana Adria

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.