Tumbaković podržao SIM: Svi da budemo ponosni na decu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković podržao je Sportske igre mladih (SIM) i poručio da je takvo takmičenje svima nedostajalo.

SNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: SIM Srbija
Foto: SIM Srbija

Ada Ciganlija je prošle nedelje bila centar manifestacije Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije.

Dobili smo pobednike i putnike koji će predstavljati našu zemlju na Međunarodnom finalu Igara, gde će se klinci takmičiti ali i družiti na moru sa vršnjacima iz BiH I Hrvatske.

Medalje su delili Ana Brnabić (premijerka Srbije), ambadsador Igara Johanes Han, Željko Tanasković (predsednik Saveza za školski sport Srbije) i drug...

"Sportske igre mladih su zaista sjajna stvar. U poslednje vreme sam intezivno pratio ovu lepu manifestaciju kroz medije, koji su na fantastičan način ispratili završnicu Državnog finala. Gledao sam po društvenim mrežama vesti o Igrama i u zemljama regiona. Lepota druženja i zajedničkih takmičenja mladih u poslednjih dvadesetak godina nam je nedostajalo. I ova ideja, koja je zaživela je jedna prelepa stvar. I u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini se priča o Igrama, gde su deca glavni učesnici. I kada ih vidite kako se takmiče u deset sportova, kako upoznaju drugare iz zemalja okruženja, onda svi trebamo biti ponosni na to", poručio je Ljubiša Tumbaković, selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.