SIM spektakl na Adi: Poznati prvi putnici u Split

U sredu SU na Adi Ciganliji završeni okršaji u prvoj grupi sportova Sportskih igara mladih Srbije

Izvor: B92
Podeli
Foto: SIM Srbije/Predrag Sretenović
Foto: SIM Srbije/Predrag Sretenović

Čak 2.349 učesnika druže se i takmiče, od utorka do petka u Beogradu, a pobednici iz devet sportova obezbediće plasman na veliko međunarodno finale, koje počinje u Splitu 15. avgusta. Tamo će predstavnici Srbije, dečaci i devojčice, igrati protiv drugara iz Hrvatske i Bosne i Hervegovine.

Ivana Jovanović, prva dama SIM Srbije po završetku takmičenja u rukometu, šahu, tenisu, stonom tenisu i basket 3 na 3, čestitala je svim učesnicima a pobednicima poželela da imaju predivno letovanje i druženje sa vršnjacima. Medalje su uz koordinatore, predstavnike sponzora predavali i rukometni reprezentativci Stevan Sretenović, Vanja Ilić, Jelena Trifunović, član IO Stonoteniskog saveza Srbije Nemanja Ignjatov, sportska direktorka SIM Srbije Zorica Mijatović i asistent predsednice Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović.

Foto: SIM Srbije/Predrag Sretenović
Foto: SIM Srbije/Predrag Sretenović

"Ovo su predivne stvari. Prvi put sam na Sportskim igrama mladih, oduševljen sam koliko su deca na ovim terenima srećna. Rekli su mi da je parola manifestacije da su svi pobednici, a u to smo se Ilić i ja uživo uverili. Gledali smo malo stoni tenis, potezi su sjajni. A uživali smo u finalnom meču između momaka iz Bezdana i Zaječara. Velika stvar je kada sportove koje volite možete igrati besplatno a ujedno znate da ako pobedite u vašim gradovima idete u Beograd, a ako i tu budete prvi idete na letovanje na Jadran. A onda tamo dueli ali i poznanstva sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne. To je nešto posebno i svaka čast Vladama ove tri zemlje što podržavaju Igre", istakao je Stevan Sretenović, rukometni reprezentativac Srbije.

Igre se nastavljaju u četvrtak i petak. Na redu je druga grupa sportova, a ceremonija otvaranjaje planirana za četvrtak u 9h ujutru na Adi Ciganliji.

Foto: SIM Srbije/Predrag Sretenović
Foto: SIM Srbije/Predrag Sretenović

Klinci će igrati Coca Cola Cup malom fudbalu, Lino turnir između dve vatre, odbojku i odbojku na pesku. Klince će obići selektor fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković i nekadašnji reprezentativac i fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman.

A završni spektakl sledi u petak, kadas će Igre posetiti premijerka Srbije Ana Brnabić i visoki predstavnik Evropske unije Johanes Han. Igre su odavno spojile region, Igre su zaista Zakon.

Foto: SIM Srbije/Predrag Sretenović
Foto: SIM Srbije/Predrag Sretenović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.