Ub osvojio drugi Kup u istoriji

Odbojkašice Uba pobednice su 57. Kupa Srbije 2022/2023. u konkurenciji seniorki.

Izvor: B92
Podeli
Foto: OSS
Foto: OSS

Ub je u Hali Sportova u Ubu, pred 1700 gledalaca, pobedio Jedinstvo iz Stare Pazove sa 3:2, po setovima 25:27, 19:25, 25:23, 25:23 i 15:12, posle 133 minuta igre.

Sigurnije je Ub počeo ovak meč, nošen velikom podrškom sa tribina. Ekipa Jedinstva je bila stegnuta na startu, o čemu svedoči i nešto veći broj grešaka. Rano je Caković iskoristio oba tajmauta u nameri da svojim igračicama unese dozu samopouzdanja. Ubljanke su znalački iskoristile slabiju igru protivnika i vrzo brzo su povele sa 17:12.

Međutim, nije dugo trebalo Staropazovčankama da se vrate u ovaj set. Odlično je servirala Rodić, počela je da pogađa i Tica, pa je ubrzo bilo 17:17. Sve do same završnice se igralo poen za poen. Izabranice Jova Cakovića su u završnici prve došle do set lopti i iskoristile su durgu šansu, pošto ja Branka Tica bila precizna sa servis linije.

Još jednom je Ub bolje otvorio set, ali je Jedinstvo ovog puta brže uspele da stigne do prednosti. U serijama je ekipa Jova Cakovića osvajala poene, a uspela je i da ukroti sve napade rivala.

Pokušala je Marijana Boričić izmenama da probudi svoje izabranice, ali je ptorivnik bio i te kako raspoložen. Odlično su igrale sestre Tamara i Marija Miljević, željne nadigravanja bile su i Tica i Kockarević, pa su gošće bez problema dobile ovaj period igre.

Foto: OSS
Foto: OSS

Jedinstvo se nije zaustavilo ni u trećem setu. Senku na finale bacila je povreda Anđelke Novosel, koja je početkom seta, morala da naputi teren. Tokom čitavog perioda, Jedinstvo je imalo malu prednostu, ali se Ub nije predavao, već je sve vreme bio za petama rivalu.

Pri rezultatu 15:12, u korist ekipe iz Stare Pazove, Ub je napravio seriju od 4:1 i anulirao je vođstvo protivnika. Nastavile su tom ritmu Ubljanke i u završnicu su ušle sa 20:18. Sačuvale su tu razliku do samog kraja i sa 25:23, smanjile su zaostatak.

Osvajanje prethodnog seta, dalo je nepohodnu injekciju samopouudanja ekipi Marijane Boričić, koja je odmah povela sa 8:5 i 13:8. Nije se ni Jedinstvo predavalo i poenima Branke Tice, uz greške protivnika, prišlo je na samo poen zaostatka (13:12).

Trud se ubrzo isplatio pošto je ekipa Jova Cakovića, pri rezultatu 19:18, u korist Uba, vezala tri poena i prešla je u vođstvo. Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer se Ub još jednom vratio i poveo je sa 23:22.

Završnica je donela novu dramu, ali nažalost i novu povredu. Rada Perovića, tehničar Uba, usled povrede kolena nije mogla da nastavi finalnu utakmicu. Ubljanke su do kraja bile dovoljno koncentrisane i izborile su taj-brej.

Od samog početka petog, odlučujućeg seta, Ub je napravio rezultatsku zalihu od tri ponea, koju je u nastavku samo povećavao i na zamenu strana se otišlo sa vođstvo domaćina finala od 8:3. Nastavile su izabranice Marijane Boričić u istom ritmu i u drugom delu taj-brejka i na kraju su sa 15:12, osvojile Kup Srbije, po drugi put u istoriji.

Finale Kupa Srbije

Odbojkaši
Vojvodina – Partizan 2:3

Odbojkašice
Ub – Jedinstvo Stara Pazova 3:2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.