Srpske odbojkašice se okupile na Banjici VIDEO

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, akutelni svetski prvak i dvostruki uzastopni šampion Evrope, počela je sa treninzima u ponedeljak, 1. juna.

Izvor: B92
Podeli
Foto: OSS
Foto: OSS

Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije, na treninge je pozvao ukupno 40 igračica. U Beogradu će trenirati 16 igračica, a u Ubu 24 igračice.

Predstavnici medija prisustvovali su danas treningu u dvorani USC Voždovac na Banjici, gde pod rukovodstvom Aleksandra Vladisavljeva, drugog trenera seniorki, trenira 14 igračica.

Očekuje se dolazak Bojane Drče (ex Živković) i Bojane Milenković.

"Odmora nam uvek manjka, a sada ga je bilo i previše. S nestrpljenjem smo iščekivale ovo. Verujem da je ovaj početak fenomenalna stvar koja može svima da nam koristi", rekla je Maja Ognjenović.

U dvorani Ub u Ubu, treninge vode Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije i Branko Kovačević i Milan Gršić, drugi treneri, a spisak igračica je povećan.

Nakanadni poziv je dobila Aleksandra Uzelac, odbojkašica Bagljaša 023 iz Zrenjanina.

"Olimpijske igre će biti glavno takmičenje za koje ćemo se spremati i verujemo da će naša forma tada biti na vrhuncu", istakla je Ognjenovićeva.

Seniorke će do 15. juna u Beogradu trenirati jednom dnevno, a u Ubu dva puta dnevno.

"Stvarno sam srećna što smo na okupu uprkos tome što nema takmičenja. Svima nam je prijatno da radimo u poznatom okruženju i sjajnoj atmosferi", navela je Tijana Bošković.

Reprezentativke će i u Beogradu i u Ubu biti slobodne subotom i nedeljom.

"Nedostajalo nam je sve ovo jer smo bez planova ostale bez treninga. Naši osmesi dovoljno govore o tome", kazala je Milena Rašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.