Španci namučili Srbiju, ipak – treća pobeda na Eurovoleju!

Odbojkaška reprezentacija Srbije je savladala Španiju u trećoj utakmici na Evropskom prvenstvu sa 3:1.

SVIzvor: B92
Podeli
Foto: CEV
Foto: CEV

Izabranici selektora Slobodana Kovača su imali veoma težak posao protiv neugodnog protivnika koji je prikazao sjajnu igru.

Srbija je obezbedila plasman u drugu fazu takmičenja, a o poziciji na tabeli Grupe B će odlučivati u duelu sa domaćom selekcijom Belgije koji je na programu u sredu od 20.30.

Najefikasniji u srpskom timu je bio Aleksandar Atanasijević sa 23 poena, 17 je upisao Uroš Kovačević, poen manje je dodao kapiten Nemanja Petrić, a dvocifreni učinak je imao još Aleksandar Okolić (10 poena).

Na drugoj strani je sjajan meč odigrao Augusto Renato Kolito sa 17 poena, Viktor Rodriges je dodao 14, a Đordi Ramon 10.

Srbija - Španija 3:1 (21:25, 25:19, 25:19, 25:20)

Dvorana: Loto Arena, Antverpen

Sudije: Mačej Tvardovski, Erdal Akinči

Španija: Kolito 17, Trinidad De Aro 0, Rodriges 14, Ramon 10, Vigil 6, Fernandes 0, De Amo 8, Viljena 4, Fornes 4, Piris (L), Gonsales 0, Gamis (L), Fernandes 0, Ferera 0.

Srbija: Okolić 10, Kovačević 17, Petrić 16, Ćirović 0, Peković (L), Krsmanović 0, Ivović 0, Jovović 2, Atanasijević 23, Luburić 1, Majstorović (L), Podraščanin 9, Lisinac 0, Todorović 0.

Posle početnog "ispitivanja snaga" bolji ritam je pronašla španska selekcija i stigla je do tri poena prednosti pri rezultatu 7:4, što se ispostavilo kao ključna razlika za ostatak prvog seta jer srpski tim nije uspeo da parira na pravi način.

Kovačevi puleni su i sami upozoravali na svoj manir da nešto sporije ulaze u mečeve, a da imaju sklonost ka tome su pokazali i u duelu sa Španijom, pošto su prvi set izgubili sa 25:21, a u jednom momentu je protivnik imao i čak sedam poena viška.

Lekciju sa starta meča su srpski igrači naučili u pauzi između setova i u drugom su španskom timu dozvolili da samo u dva navrata ima po poen prednosti.

Serijom od četiri uzastopna poena u završnoj fazi seta je Srbija stekla veliku prednost koju je na kraju potvrdila osvajanjem drugog seta rezultatom 25:19.

U nešto drugačijem obliku, ali istim rezultatom, Srbija je dobila i treći set, Španija je vodila do rezultata 5:4, ali je usledio niz dobrih poteza srpskih igrača koji su preuzeli kontrolu nad utakmicom i ostvarili potpuni preokret.

Španski tim nije želeo da se preda bez borbe, pa je u četvrtom setu sve do rezultata 14:13 imao prednost, posle čega je Srbija serijom 9:2 prelomila duel i četvrti set okončala rezultatom 25:20.

Tekstualni prenos utakmice mogli ste da pratite na našem sajtu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.