Milvoki i zvanično dobio trenera

Adrijan Grifin, doskorašnji asistent Niku Nursu u Toronto Reptorsima, novi je trener Milvoki Baksa zvanično je potvrđeno.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On će na tom mestu zameniti Majka Badenholzera, koji je dobio otkaz nakon što su Milvoki Baksi eliminisani iz plej-ofa od Majami Hita posle pet utakmica.

Grifin će tako biti 17. trener u istoriji franšize.

"Veoma sam počastvovan što ću biti trener Milvokija. Reč je o ekipi koja je na šampionskom nivou i biće mi zadovoljstvo da radim sa timom punim talentovanih igrača. Drago mi je što sam se vratio u Milvoki i jedva čekam da počnem", rekao je Grifin.

GM Milvoki Baksa Džon Horst i ostali čelnici tima bili su oduševljeni Grifinovim liderskim sposobnostima, karakterom i načinom na koji njegovi timovi igraju odbranu.

"Adrijan je veoma cenjen i donosi veliko iskustvo našem timu. Njegov trenerski pedigre, karakter i sposobnost da spaja i razvija igrače ga čine idealnim za naš tim. Zaslužio je ovu priliku", rekao je Horst.

Njegova konkurencija bili su Nik Nurs (njegov bivši šef) i Keni Etkinson koji je sa Bruklin Netsima imao velike uspehe i sva trojica su bila na sastanku sa Janisom Adetokumbom koji je pomogao u donošenju odluke.

Grifin je u Torontu implementirao sve što je naučio od Skota Skajlsa, Timoa Tibodoa i Nika Nursa i odbranu Reptorsa podigao na viši nivo, a sa njim su radili Džimi Batler i Paskal Sijakam koji imaju samo reči hvale za čoveka koji je devet sezona igrao u NBA ligi.

Grifin je kao igrač nosio dres Bostona, Dalasa, Čikaga, Hjustona i Sijetla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 56 sledeca idi na stranu