Karijevih rekordnih 50 u "majstorici" – kraj sna za Kingse

Košarkaši Golden Stejta poslednji su učesnici polufinala Zapadne konferencije.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Voriorsi su u "majstorici" bili bolji od Sakramento Kingsa rezultatom 120:100 i tako slavili u verovatno i najzanimljivijoj seriji prve runde ovogodišnjeg plej-ofa.

Svačega smo se nagledali tokom sedam utakmica, ni poslednji meč nije razočarao, a Kingsima nije pomogli ni prisustvo Peđe Stojakovića čiji dres visi pod svodovima "Golden 1 Centra".

Sakramento je bio bolji protivnik tokom prvog poluvremena, ali su u trećoj deonici u potpunosti stali. Možda je njihovu igru najbolje prikazati preko Domantasa Sabonisa koji je tokom uvodnih 24 minuta postigao 16 minuta, a onda umalo u nastavku ostao bez iti jednog.

Sa druge strane, malo ko je mislio da će Klej Tompson biti jedan od heroja nakon što je u prvom poluvremenu šutirao 2/10 iz igre i bez pogotka iz četiir uzeta šuta za tri. Ipak, upravo je on bio taj koji je na kraju treće deonice pogodio trojku uz faul i odveo svoj tim na +10.

U poslednjoj deonici je posao završio Stef Kari koji jeste neprijatno iznenadio i u jednom navratu promašio oba slobodna bacanja posle ko zna koliko vremena, ali je isto tako i imao istorijsko veče.

Kari je blistao u pobedi nad Kingsima i postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je u sedmoj utakmici plej-ofa imao najmanje 50 poena. Prvi je koji je prešao tu granicu, tj. imao je "okruglo" 50. Uz to i osam skokova i šest asistencija za 37 minuta na parketu.

Najveću podršku mu je pružio Kevon Luni sa 11 poena i neverovatnih 21 skok. To je njegova treća utakmica u ovogodišnjem doigravanju gde ima 20 ili više uhvaćenih lopti. Ostatak lige zbirno ima dve takve partije.

Endru Vigins je dodao 17 poena, Tompson je stao na 16 uz samo četiri pogođena šuta od 19 uzetih i oni su jedini još bili dvocifreni.

Kod Sakramenta je najefikasniji bio Domantas Sabonis sa 22 poena, osam skokova i sedam asistencija, Foks je dodao 16 uz šest asistencija, a Malik Monk (9 skokova, 4 asistencije) i Terens Dejvis po 14. Dvocifren je bio i Kigan Marej sa 10 poena i sedam skokova.

Naredni protivnik Voriorsima će biti Los Anđeles Lejkersi, koji su prethodno eliminisali Memfis Grizlise.

Prva utakmica te serije je na programu u utorak, 2. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 55 sledeca idi na stranu