"Bogdanović, grobarčina naša, ali poslao sam ga u crveni dres – on je ludak" VIDEO

Nekadašnji makedonski košarkaš Pero Antić prisetio se svoje igračke karijere tokom koje je zaigrao i u NBA.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Antić je tokom dve sezone branio boje Atlanta Hoksa za koje je odigrao 113 utakmica i u proseku postizao 6,3 poena uz 3,5 skokova.

"Imao sam dve šanse da odem u NBA, ali razmišljao sam da li da idem u 32. godini, da zakucavaju preko mene, prave šege. Ipak, nisam hteo da ne odem zbog toga. Al Horford se povredio, trener mi je rekao da počinjem. Isti je obruč, igra se košarka, samo malo treba psiha da se ojača", rekao je Antić u razgovoru za klupsku televiziju KK Crvena zvezda, kluba čiji je dres u dva navrata oblačio.

Uporedio je NBA sa košarkom koja se igra u Evropi.

"Nema treninga, nema pritiska. Budenholzer je jednom rekao posle 14 poraza zaredom da smo uradili mnogo dobrih stvari i da ne izgledamo loše. Ma ne zezaj čoveče, opsuj nas ako treba, reci nam nešto loše. Tamo je biznis i zabava. Ljudi dolaze sa decom, piju pića. Sve je urađeno da klub zaradi", dodaje Antić.

Boje njegovog nekadašnjeg kluba sada brani Bogdan Bogdanović koji je u najjaču ligu sveta stigao dve sezone nakon što je istu napustio Antić. Njih dvojica su u tom međuperiodu zajedno igrali u Fenerbahčeu gde su pod trenerskom palicom Željka Obradovića osvojili Evroligu.

"Grobarčina naša, ali poslao sam ga u crveni dres Atlanta Hoksa. Odličan je, ludak. Razmišlja stalno o košarci, do četiri ujutru gleda NBA. Pričao sam mu: 'Alo, Indijanac, idi spavaj, ti si lokomotiva našeg tima'. Nema on problem sa tim stvarima. Bogi zato ima kvalitet i tamo gde je", zaključio je

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Plej-of Džimi

Zvezda Majamija Džimi Batler svake godine, negde u ovo vreme, postaje ponajbolji igrač lige.

NBA četvrtak 27.04. 09:05 -> 13:54 Komentara: 7

Adio, Milvoki

Košarkaši Majamija plasirali su se rano jutros u polufinale Istočne konferencije u NBA ligi.

NBA četvrtak 27.04. 08:00 Komentara: 57
prethodna strana 1 / 52 sledeca idi na stranu