Bizarna situacija Entonija Dejvisa; "Oko Lebrona je sve toksično"

Los Anđeles Lejkersi baš i nisu u idealnoj situaciji.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

NBA Jutjub kanal "A.M. Hoops" bavio se aktuelnom situacijom Los Anđeles Lejkersa i njihovim glavnim igračima Entonijem Dejvisom i Lebronom Džejmsom.

Lejkersi trenutno imaju samo 27 pobeda i čak 32 poraza i nalaze se na tek 13. poziciji na Zapadu i iza njih su ekipe koje tankuju bez ambicija – San Antonio Sparsi i Hjuston Roketsi.

"Mnogo je hajpa kada se priča o Lebronu Džejmsa, ima mnogo njegovih fanova kako u publici tako i u medijima. U određenim momentima se više ne radi o košarci pa je jasno zašto ljudi ne žele da budu u istom timu kao Lebron, jer je to okruženje toksično", rekao je Kevin Durent jednom prilikom što možete čuti i sami.

Klip zapravo počinje pričom da je Kajri Irving napustio Klivlend Kavalirse kako bi izašao iz senke Lebrona Džejmsa, potom su se osvrnuli na izjavu Kevina Lava da su najcrnji momenti njegovog života upravo ti kada je igrao sa Džejmsom, dok je Kuzma nakon trejda rekao da je dobra stvar što više ne mora da gleda preko ramena kada god nešto uradi.

Ove sezone su mediji često kritikovali Rasela Vestbruka za sve što se loše desilo Lejkersima, a Čarls Barkli i ostali analitičari nisu štedeli ni Entonija Dejvisa i često ga stavljali na mesto glavnog krivca Lejkersa.

Često su ga kritikovali za loš šut iz igre, pošto ne može da se prilagodi igranju sa Lebronom Džejmsom, a setimo se i da je deaktivirao društvene mreže nakon incidenta sa "Reddita" kada ga ljubitelji košarke nimalo nisu štedeli.

Kada je Lebron Džejms oborio rekord po broju poena i sa prvog mesta srušio Karima Abdula Džabara, Dejvis uopšte nije slavio. Novinari su ga upitali zašto:

"Bio sam ljut jer smo izgubili od Oklahome, utakmicu u kojoj nam je pobeda bila neophodna", rekao je Dejvis, a ukazana je pažnja na to da je Lebronov čuveni koš došao na kraju treće deonice pri rezultatu 104:99.

Dakle, bilo je još vremena za igru.

Nije Entoni Dejvis uvek bio sjajan, setimo se načina na koji je otišao iz Nju Orleans Pelikansa i kako se pre toga ponašao prema Demarkusu Kazinsu...

Povrede su sigurno usporile njegovu karijeru, već se pričalo o trejdu u neki drugi tim, ali je ostao u Lejkersima i setimo se samo priča Kolina Kauharda kome je rečeno da Dejvis gleda ka Dalasu i Luki Dončiću.

Kajri Irving je trenutno u Dalasu i ne bi bilo nemoguće da dođe do baš ove razmene jer su Kajri i Lebron zajedno osvojili šampionsku titulu 2016. godine, ali treba biti oprezan jer kao što je već rečeno on je već jednom otišao zbog Lebrona iz jedne ekipe.

Pominjao se Dejvisov rodni grad Čikago za potencijalni trejd, ali i Vašington Vizardsi jer se pre svega tamo nalaze igrači sa kojima bi Lebron voleo da igra u istom timu.

Situacija sa Lejkersima jeste bizarna, ali ni Entoni Dejvis nije baš pomogao...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 46 sledeca idi na stranu