NBA nade predvođene Alvaradom otvorile Ol-star vikend

Takmičenjem zvezda u usponu u Solt Lejk Sitiju je počeo NBA Ol-star vikend.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovaj grad je po prvi put domaćin NBA spektakla još od 1993. godine, a ove sezone nadmetanje budućih zvezda bilo je nešto drugačije koncipirano.

Umesto jedne utakmice, videli smo mini turnir, dva polufinala igrana do 40 poena i finala u kom je pobednik bio prvi tim koji postigne 25 poena.

Imali smo četiri tima od po sedam igrača, a na kormilu svakog od njih bio je neki bivši NBA as.

Pau Gasol, Žoakim Noa, Deron Vilijams su predvodili momke koji igraju prvu ili drugi sezonu u NBA, dok je Džejson Teri bio trener tima sastavljenog od igrača iz Razvojne lige.

"Tim Pau" je u prvom polufinalu pobedio "Tim Deron" sa 40:25, blistao je Hose Alvarado, član tima Nju Orleansa, kao i Paolo Bankero.

U drugom polufinalu, "Tim Žoakim" je popbedio "Tim Džejson" sa 40:32, a presudila je trojka Kventina Grejmsa na 37:32.

U finalu, "Tim Pau" je pobedio "Tim Žoakim" sa 25:20, uz ključnu trojku Alvarada, koiji je zasluženo poneo titulu MVP-a takmičenja zvezda u usponu.

Alvarado je bio srećan zbog trijumfa i nagrade, ali kaže da je navikao da bude u centru pažnje.

"Ja sam iz Njujorka. Imam osećaj da igram Ol-star svaki put kada igram sa drugarima u parku", izjavio je Alvarado.

Sa ćerkicom, koja je bila prisutna sa njim na obraćanju medijima, rekao je da je ovo ostvarenje sna.

"Lagao bih kada bih rekao da sam mogao da predvidim ovako nešto. Verujem u sebe sto odsto, ali ovako nešto nisam mogao ni da sanjam", rekao je košarkaš Pelikansa.

Vikend se nastavlja naredne noći, videćemo takmičenje u izazovu spretnosti, zatim u brzom šutiranju trojki i nadmetanje u zakucavanjima, dok će u noći između nedelje i ponedeljka uslediti glavni događaj, meč između "Tima Lebron" i "Tima Janis".

Poznato je da je Nikola Jokić u "Timu Lebron" u kojem su pored Džejmsa i Luka Dončić, kao i Dža Morent i Lauri Markanen, dok u "Timu Janis" uz Adetokumba igraju i Kajri Irving, Donovan Mičel i Džejson Tejtum i Džoel Embid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 46 sledeca idi na stranu