Zamalo propao trejd četiri tima – objasnili zašto su zadržali Bogdanovića

Tri dana nakon isteka roka za razmenu igrača u NBA ligi formalno je završen poslednji trejd koji je umalo propao.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U razmeni četiri kluba učestvovali su Golden Stejt, Portland, Atlanta i Detroit.

Detroit Pistonsi su doveli centra Džejmsa Vajtzmena, koga su Voriorsi draftovali kao drugog pika 202. godine, ali se ispostavio kao veliki promašaj.

Hoksi su dobili krilo Sadika Beja, Kevin Noks je završio u Voriorsima, koji su uzeli i pet pikova druge runde drafta, koje su prosledili u Portland u zamenu za Gerija Pejtona II.

Voriorsi nisu znali za povredu

Ali, po povratku Pejtona u klub s kojim je letos osvojio titulu otkrivena je povreda mišića koju Trejlblejzersi nisu prijavili.

Pejton je tokom leta bio na operaciji trbušnog zida, zbog čega je za Portland debitovao tek posle Nove godine.

Ali Variorsi tvrde da je povreda nezalečena, da igrač mora da miruje još oko tri meseca te da je u Portlandu dobijao injekcije protiv bolova kako bi mogao da igra, što je samo pogoršalo njegovo stanje.

Budući da su Pejtona videli kao igrača koji će im pomoći u obrani titule i tvrde da ga ne bi dovodili da su znali za njegovo stanje, Voriorsi su želeli da otkažu trejd, što bi značilo da se svi uključeni igrači i pikovi vraćaju starim vlasnicima.

Posle ri dana odlučili su da ipak dovrše trejd, ali i najavili pravne poteze protiv Blejzersa jer su pokušavali da sakriju povredu.

Eventualna kazna za Blejzerse mogla bi biti finansijska ili čak rezultovati oduzimanjem pikova na draftu.

Pejtonov agent i Blejzersi odlučno negiraju da je igrač primao injekcije protiv bolova, ali to je sada nebitno za razmenu, koja je naposletku ipak postala zvanična.

"Zašto se odreći Bojana?"

Tokom trejd roka među igračima koji su se pominjali kao potencijalni akteri našao se i bek Pistonsa Bojan Bogdanović.

Navodno su za njega interesovanje pokazali Lejkersi, Meveriksi i Sansi, ambiciozni klubovi koji su napravili najzvučnije transfere ovog februara.

Međutim, Pistonsi su na kraju odlučili da ga zadrže, baš kao i beka Aleka Burka, drugog veterana u ekipi punoj mladih igrača.

Generalni menadžer Troj Viver je objasnio zašto.

"U ovom procesu rekonstrukcije trebaš veterane da pomognu mladim igračima, a njih dvojica su bili neverovatni na terenu i van njega. Kako idemo dalje u ovom procesu, na leto bismo ionako tražili neke veterane. Zašto onda ne zadržati njih dvojicu, koji su stvarno dobro igrali s momcima? Mnogo su im pomogli na terenu i van njega, a takve je teško naći. Ne pokušavaju ih zaseniti, pomažu im da rastu i oduševljeni smo što smo obojicu zadržali"
, objasnio je Viver.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 46 sledeca idi na stranu