Tužna priča Rasela Vestbruka

Rasel Vestbruk trenutno nema baš najbolje momente u svojoj karijeri.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA/ ETIENNE LAURENT
EPA/ ETIENNE LAURENT

* Neshvaćeni genije

* 181: Za sva vremena

Setimo se samo dana u kom je Rasel Vestbruk potpisao ugovor vredan 205 miliona dolara sa Oklahoma Siti Tanderima, kada je imao MVP i tripl-dabl prosek u sezoni...

To je bilo 2017. godine, a sada je Rasel Vestbruk napustio Los Anđeles Lejkerse i otišao u Jutu Džez odakle će verovatno i biti otpušten u narednim danima.

Rasel Vestbruk je od momenta potpisivanja najvećeg ugovora u istoriji košarke vrednog 205 miliona odigrao samo jednu sezonu u Oklahomi, pa je trejdovan u Hjuston Roketse koji ga jako brzo šalju u Vašington odakle se seli u Lejkerse koji su ga danas poslali u Jutu.

Dakle pet godina, četiri različita tima i neizvesna budućnost za čoveka koji trenutno ima 9 Ol Star nastupa i prosek 22,5 poena uz 7,3 skoka i 8,4 asistencije na 1.073 utakmice od čega je 1.007 startovao.

Pominje se da će Majami Hit uz Los Anđeles Kliperse biti glavni kandidat za potpis Rasela Vestbruka ukoliko ga Juta bude otpustila, ali treba biti realan i reći da su ovo tužni dani po "Brodija".

Često je, čak i nepravedno, bio optuživan da koči igru Lejkersa, ekipu koja je čitav deo sezone podredila Lebronu Džejmsu i njegovom rekordu za najboljeg strelca svih vremena, pa su trejdovima odlučili da pojačaju sastav i pojure plej-of.

Podsetimo, Vestbruk je otišao u Jutu u zamenu za Dianđela Rasela, a Lejkersi su takođe dobili Džereda Vanderbilta i Malika Bizlija,dok će Timbervulvsi dobiti bekove Majka Konlija i Nikila Aleksandera-Vokera i pikove.

Juta je pored Rasela Vestbruka dobila Huana Toskana-Andersona, Dejmijana Džonsa i zaštićenog pika prve runde 2027. godine koji je pripadao Lejkersima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 46 sledeca idi na stranu