Bogdanovićev saigrač napušta Atlantu

Američki košarkaš Džon Kolins mogao bi uskoro da napusti Atlanta Hokse, prenosi dobro obavešteni Šems Čaranija.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Atlanta Hoksi su počeli preliminarne pregovore oko trejda Džona Kolinsa, krilnog centra tima iz Džordžije za koji nastupa i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović.

Čaranija je dodao da su Finiks Sansi jedan od timova zainteresovanih za Kolinsa, ali izgleda da ne žele da preuzmu ugovor od dve godine i 51,92 miliona dolara koji su ostali na njegovom ugovoru nakon ove sezone.

Čaranija je napomenuo da nijedan dogovor koji uključuje Kolinsa nije neizbežan i da bi moglo potrajati "sedmicama i potencijalno mesecima" za rešenje pre isteka roka za trejd koji je 9. februara.

Sansi pokušavaju da zamene Džeja Kraudera, a Čaranija je izjavio da su Hoksi i Milvoki Baksi zainteresovani za Kolinsa.

Jedan od razloga zašto Sansi možda nisu voljni da preuzmu Kolinsov ugovor je potencijalna prodaja franšize. Robert Sarver je započeo proces prodaje tima, kao i WNBA-ovog Feniks Merkjurija, u septembru.

U zavisnosti od toga koliko je vremena potrebno da se završi prodaja, kancelarija Sansa možda neće moći da preuzme značajan novac i/ili premesti dugoročnu imovinu.

Kolins je, kako se čini, bio na tržištu još od potpisivanja svog petogodišnjeg ugovora sa Hoksima u avgustu 2021. od 125 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 29 sledeca idi na stranu