Osnivač "Najka" kupuje Portland?

Portland Trejlblejzersi mogli bu uskoro da dobiju novog vlasnika.

RMIzvor: B92
Podeli

Kako prenosi jedan od najbolje obaveštenih novinara i insajdera koji se bave NBA ligom, Adrijan Vojnarovski, osnivač kompanije "Najk", Fil Najt poslao je ponudu za kupovinu Blejzersa.

Fil Najt nije sam u ovom poduhvatu. Zajedno sa njim u ovoj kupovini učestvuje i jedan od suvlasnika bejzbol tima Los Anđeles Dodžersa, Alan Smolinski.

Najt i Smolinski poslali su ponudu u iznosu od preko dve milijarde dolara za kupovinu NBA franšize iz Oregona.

Trenutni vlasnik Blejzersa je trust koji predvodi američki biznismen Pol Alen.

On je vlasnik još dve sportske franšize sa Zapadne obale, a u pitanju su Sijetl Sihoksi i Sijetl Saundersi, koji se nalaze u državi Vašington, susednoj Oregonu.

Da stvar bude zanimljviija, upravo je u Portlandu rođen i potencijalni novi vlasnik Blejzersa, Fil Najt, koji je 1971. godine svojoj kompaniji dao ime "Najk".

Još jedna zanimljivost je tu – pošto je i suvlasnik Dodžersa Alan Smolinski u toj priči, ukoliko dođe do ove ove kupovine, on će biti drugi suvlasvnik Dodžersa u kratkom vremenskom periodu koji je kupio udeo u nekom sportskom klubu.

Nešto ranije je Tod Boli zajedno sa konzorcijumom koji predvodi postao novi vlasnik Čelsija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Odlazak Jokićevog "Kobija"

Dugo osporavani Vil Barton više nije član Denver Nagetsa, a Harison Vind, novinar koji prati tim iz Kolorada, nam donosi kratku priču o njemu.

NBA četvrtak 30.06. 08:50 -> 12:09 Komentara: 20
prethodna strana 1 / 57 sledeca idi na stranu