Milvoki izbacio Čikago, sledi serija sa Bostonom

Milvoki Baksi pobedili su Čikago Bulse rezultatom 116:100 u petoj utakmici serije i tako se plasirali u polufinale istočne konferencije.

RMIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Morry Gash
Foto: Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Igrači Majka Budenholzera su bili dominantni tokom čitave utakmice i tako bez problema stigli do četvrte pobede u seriji.

Baksi će u polufinalu istočne konferencije igrati protov Boston Seltiksa koji su sa 4-0 u seriji pobedili Bruklin Netse i tako jedini ostvarili pobedu sa nulom u ovom plej-ofu.

Milvoki je vodio tokom čitave utakmice, osim na samom početku kada su Bulsi imali prednost 4:3, ali su Baksi ubrzo postavili svoj ritam i držali inicijativu do kraja utakmice. U jednom trenutku je bilo i 29 poena razlike za Bakse.

Bulsi su uspeli da pred kraj utakmice smanje razliku na ispod 20 poena, ali više od toga ekipa Bilija Donovana nije mogla.

Janis Adetokunbo je predvodio ekipu aktuelnog šampiona sa 33 poena i devet skokova. Pratio ga je Bobi Portis sa 14 poena i 17 skokova, a Pet Konaton je zabeležio 20 poena.

Sa druge strane u odstustvu Aleksa Karuza i Zeka Levina najbolji u ekipi Bulsa je bio Nikola Vučević koji je ubacio 19 poena uz 16 skokova i 6 asistencija. Patrik Vilijams je utakmicu završio sa 23 postignuta poena.

Prva utakmica polufinala zapadne konferencije između Milvoki Baksa i Boston Seltiksa odigraće se u nedelju prvog maja sa početkom u 19 časova po srednjeevropskom vremenu u TD Gardenu u Bostonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu