Jokić briljirao, ali Bjelica ide dalje VIDEO

Ni sjajna partija Nikole Jokića nije pomogla Denveru da preživi u seriji protiv Golden Stejta.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Voriorsi su u petoj utakmici četvrtfinalne serije na Zapadu slavili sa 102:98 i tako sa 4-1 stigli do konferencijskog polufinala. Denver je tako završio sezonu i svakako ostaje žal, ali Nikola Jokić sam nije mogao da odvede ekipu do željenog cilja.

Još jednom je srpski centar bio dominantna figura meča, za 32 minuta na terenu postigao je 30 poena uz čak 19 skokova i osam asistencija, ali je Denver pao. Jokić je imao 12/18 u šutu iz igre, 0/2 za tri poena i 6/8 sa linije slobodnih bacanja.

Ipak, dalje je prošao jedan srpski košarkaš, Nemanja Bjelica, koji odlukom trenera nije igrao u ovoj utakmici.

Činilo se da će Denver nekako uspeti da načini sudbonosni brejk, kao mnogo puta u ranije dve sezone u plej-of serijama, kada je ekipa bila u zaostatku.

I ne može se reći da nisu imali priliku, meč je bio prilično izjednačen, ali je problem za Jokića bilo to što je u trećoj četvrtini napravio četiri lične greške i to je znatno usporilo ritam igre celog tima.

Ekipe su na poluvremenu bile izjednačene (48:48), da bi Denver u trećoj deonici imao čak i deset poena prednosti – 66:56.

Grafika SofaScore

U poslednju deonicu Nagetsi su ušli sa +8 (78:70), ali su Voriorsi pre svega preko raspoloženog Stefa Karija dodali gas i stigli da preokrenu i povedu.

Kari je u završnici meča odigrao odlično, baš kao i Pejton, pa je na kraju bilo četiri poena u korist Golden Stejta.

U timu pobednika, Kari je postigao 30 poena uz pet skokova i isto toliko asistencija.

Geri Pejton i Klej Tompson su postigli po 15, Endrju Vigins je dodao 12, a Drejmond Grin poen manje.

Kod Nagetsa, Demarkus Kazins je postigao 19 poena uz četiri skoka, Aron Gordon je zabeležio 15, a Vil Barton i Monte Moris po 14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu