Garland dobio duel protiv Irvinga za petu u nizu Kavsa

Košarkaši Klivlenda savladali su Bruklin Netse 114:107 u uzbudljivom finišu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Do petog trijumfa u nizu ih je predvodio najbolji igrač Istočne konferencije u nedelji za nama Darius Garland.

Kandidat za igrača koji je najviše napredovao ove sezone je za 36 minuta postigao 22 poena i podelio 12 asistencija, ali i šest izgubljenih lopti.

Pratio ga je Isak Okoro sa 15, Džeret Alen je dodao 14 uz 10 skokova, koliko su imali i Kevin Lav i Lauri Markanen.

Kod protivnika je do novog dabl-dabla stigao Džejms Harden (22p, 10as), ali je bolji od njega bio Kajri Irving koji je ubacio 27 poena i podelio devet asistencija uz značajno manju potrošnju lopti.

Igrao se egal tokom čitavog meča, bez dvocifrene prednosti bilo koje ekipe. Najveća je bila ona od plus devet Kavsa tokom treće deonice. Čak 16 puta su se ekipe smenjivale u vođstvu, a osam puta je rezultat bio izjednačen.

Stoga nije čudilo kada smo ušli i u neizvesnu završnicu. Bilo je 105:105 kada Garland pronašao usamljenog Markanena na šutu za tri, a Finac to nije oprostio protivniku.

Umesto da uzvrate, usledili su redom promašaji Oldridža, Irvinga i Edvardsa. Ne samo to, već su i "spavali" u odbrani, te je Evan Mobli ostao sam na kucanju, a potom je i Isak Okoro nakon neshvatljive greške doneo ekipi ključne poene za 112:107.

Mora se priznati da Netsi nisu imali ni sreće s obzirom na to da je pri tom rezultatu Irving uputio šut za tri, a lopta na neshvatljiv način izašla iz obruča iako je skoro celim obimom ušla.

Netsi su sada pali na treću poziciju Istoka iza Majamija i prvoplasiranog Čikaga, a poziciju ispod se nalaze upravo Kavsi.

NBA, rezultati:
Boston - Nju Orleans 104:92
Njujork Niks - Šarlot 87:97
Vašington - Filadelfija 117:98
Klivlend - Bruklin 114:107
21:30 Los Anđeles Klipersi - Indijana
21:30 Memfis - Čikago

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Da li je Kari u problemu?

Stef Kari šutira jako loše u poslednje vreme, a ESPN se pita da li je to znak da je u problemima kako on tako i Golden Stejt Voriorsi.

NBA subota 29.01. 18:25 -> 19:15 Komentara: 52
prethodna strana 1 / 64 sledeca idi na stranu