Jokić: Možda bi svaki put trebalo da idem na hipodrom

Nikola Jokić je prikazao još jednu partiju na nivou MVP NBA lige.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pročitajte još:

* Jokić u MVP režimu – košarkaški čas od 27 minuta u "hramu"

* Jokić pred meč sa Niksima uživao na hipodromu FOTO

U pobedi nad Njujorkom u "Medison Skver Gardenu" od 113:99, srpski centar je postigao 32 poena uz 11 skokova i pet asistencija.

I sve to za svega 27 minuta u igri, zaista, teško a može bolje od toga.

Ipak, čini se da je imao posebnu inspiraciju za meč, jer je dan pred susret posetio hipodrom Medoulends.

Na pitanje da li mu je to bio poseban vid inspiracije, nasmejao se.

"Moguće je. Devet džokeja, koje sam tamo upoznao, svi su bili na utakmici. Bili smo zajedno sinoć. Sjajni momci, a Medoulends je zaista sjajna staza. Možda bi svaki put kada gostujemo trebalo da idem na hipodrom. Neko u kancelariji bi mogao da proveri je li to moguće", poručio je Jokić.

Čuveni džokej Tim Tetrik bio je Jokićev domaćin. Jokić ga je pratio preko Fejsbuka i Tetrik je otkrio kako je uopšte došlo do toga da odu na Medoulends.

"Prati me na Fejsbuku. Počeli smo da pričamo opre dva ili tri meseca o trkama i pitao me je da li bi mogao da dođe na farmu. Rekao sam, 'u bilo koje doba'. Pogodilo se da je u gradu za vikend. Pitao je da li može da dođe u petak i rekao sam da je moguće. Rekao je da želi da dođe i da upozna sve u padoku", kaže Tetrik.

Grafika SofaScore

Upoznao ga je i sa Niftijem Normanom.

"Pričao sam mu o Niftiju Normanu koji je imao par konja koji su mu doneli milione dolara, prvi put u istoriji. Nifti je bio tu i rekao sam mu, 'dođi, upoznaću te sa Niftijem'. Bilo je kao da je upoznao Majkla Džordana. Rekao je, 'ti su Nifti?' Sjajno. Pričali su 20 minuta", otkrio je Tetrik.

Jokić je u razgovoru sa voditeljkom Džesikom Oten pričao o tome koliko voli konjički sport.

"Bilo je sjajno. U Srbiji to nije tako popularan sport. Ovde u Americi je mnogo onih koji ga prate i biti okružen sa 30 ili 40 konja i svim tim ljudima, to je bilo predivno iskustvo", rekao je Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 55 sledeca idi na stranu