Pokuševskom smanjena minutaža, ali produžen ugovor

Oklahoma Siti Tander produžio je ugovor Alekseju Pokuševskom i za sledeću sezonu, iskoristivši opciju iz njegovog ruki ugovora.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pokuševski je bio 17. pik na draftu 2020, a na 48 utakmica za Tander prosečno je beležio 7,9 poena uz 4,6 skokova i 2,1 asistencija za 23,5 minuta po meču.

Nakon što je prošle sezone nekoliko nedelja proveo u "Dži ligi", podigao je svoj nivo igre na prosek od 11,1 poena uz 5,4 skokova i 2,7 asistencija.

Pokuševski 2021/2022:

protiv Jute (86:107)
0p, 3sk, 3as, 1uk, 1f, 2iz – 15 minuta

protiv Hjustona (91:124)
10p, 7sk, 2as, 2uk, 2f, 2iz – 17 minuta

protiv Filadelfije (103:115)
4p, 1sk, 1as, 1bl, 1iz – 7 minuta

Ove sezone Pokuševski igra nešto manje, 12,7 minuta po utakmici i beleži 7 poena uz po skok, asistenciju i blokadu.

"Trenutno imamo mnogo momaka u timu. Svi su zdravi, tek je početak sezone. Trudimo se da nagradimo igrače koji igraju dobro. Takođe, da mlađi igrači steknu više iskustva. Poslaćemo neke u Blu (filijala u Dži ligi, prim. aut). Ne pričam konkretno o njemu, već generalno", rekao je trener Tandera Mark Dagnolt.

A Pokuševski se našao u sredini. Među najmlađim je igračima, ali opet sa više iskustva od početnika. S druge strane, nekonstantna forma ga košta više prostora na parketu.

Tako je bio van rotacije tokom završnice meča između Tandera i Filadelfije, u kojoj je OKC doživeo treći uzastopni poraz od starta sezone.

"Nije to zbog nečega što je uradio. Nije nikakva poruka ili nešto slično. On je imao mnogo minuta prošle sezone, sada mora da nauči da bude efikasan i sa manjom minutažom koju dobija, što je NBA veština koju svako mora da ima. Mislim da on to i pokušava, napreduje", dodaje trener Tandera.

Pokuševski ima samo 19 godina, a prošle sezone je šutirao skromnih 34% iz igre i 28% za tri poena. Ove sezone je na 38% i 20%.

"Turdim se da igram jednostavnije i agresivniji u napadu, da igram za tim",
rekao je Pokuševski za koga je trener dodao da "ostvaruje značajan napredak iako se ne ističe posebno".

Osim Pokuševskog, ugovor na još jednu sezonu dobili su bek Taj Džerom i krilo Darijus Bezli, koji je uz Džoša Gideja jedan od igrača na čiji razvoj u Tanderu obraćaju posebnu pažnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 35 sledeca idi na stranu