Bogdanoviću ubedljiva pobeda protiv Dončića, solidna partija Bjelice

Košarkaši Atlanta Hoksa savladali su Dalas Meverikse 113:87 na otvaranju NBA sezone.

Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Rezultatska neizvesnost postojala je samo u prvoj četvrtini nakon koje Hoksi u drugoj deonici stižu do opipljive prednosti.

Meč je prelomljen u trećoj deonici koju su Hoksi dobili sa 15 poena razlike, a najveća prednost u jednom trenutku iznosila je 30.

Bogdan Bogdanović proveo je 26 minuta na parketu tokom kojih je upisao 11 poena (4/8 iz igre, 3/5 trojke) uz tri skoka i dve asistencije.

Najefikasniji u redovima Atlante bio je Kem Rediš sa 20, a poen manje dao je Tre Jang koji je svom učinku dodao 14 asistencija.

Grafika: SofaScore

Na suprotnoj strani, Luka Dončić je bio blizu tripl-dabl učinka u meču koji je ipak bio ispod njegovih mogućnosti.

Slovenački košarkaš je pored 18 poena (6/17) imao 11 skokova i sedam asistencija. Uz to izgubio je čak pet lopti za 31 minut na parketu.

Džejlin Branson je imao poen manje od Dončića, a dvocifreni su bili još Tim Hardavej sa 14, odnosno Porzingis sa 11 poena.

Srpski centar Boban Marjanović nije igrao odlukom trenera.

Meveriksi u narednom meču gostuju u Torontu istoimenoj ekipi, dok će Hoksi u Ohajo gde ih očekuje meč sa Klivlendom.

Još jedan srpski reprezentativac nastupio je u noći između četvrtka i petka.

U pitanju je Nemanja Bjelica koji je pružio solidnu partiju u pobedi njegovog tima protiv Los Anđeles Klipersa 115:113.

Nekadašnji košarkaš Minesote i Majamija je ubacio šest poena (3/5 iz igre) i dodao isto toliko skokova, međutim njegov saigrač je obeležio ovaj meč.

Maestralni Stef Kari je za 37 minuta na parketu upisao 45 poena i 10 skokova. To je ujedno i njegova prva 45/10 utakmica sa poenima i skokovima u karijeri.

Zanimljiv je i podatak da se u istoriji NBA lige 27 puta desilo da igrač postigne osam trojki uz 10 skokova, a Kariju je to pošlo za rukom dva puta.

Na suprotnoj strani, najbolji kod Klipersa bio je Pol Džordž sa 29 poena, 11 skokova i šest asistencija.

Pratio ga je debitant u ekipi Erik Bledso sa 22 poena. Nastupio je još jedan igrač sa ovih prostora, a u pitanju je Ivica Zubac koji je imao 14 poena.

Meč je propustio Kavaji Lenard, najbolji igrač tima, zbog povrede desnog kolena. Još uvek nije poznato kada bismo mogli ponovo da ga vidimo na terenu.

Voriorsi u narednom meču putuju u Sakramento gde će se sastati sa Kingsima, dok Klipersi svoj meč igraju kod kuće protiv Memfisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 35 sledeca idi na stranu