Divac ga birao pre Dončića, sada je ispao iz rotacije: "To nije normalno"

Krilni centar Sakramento Kingsa Marvin Begli izostavljen je iz rotacije, zbog čega je njegov agent Džef Švorc žestoko kritikovao Kingse.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI SHUTTERSTOCK OUT
EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI SHUTTERSTOCK OUT

Kingsi će ove godite igrati sa niskim petorkama, pošto će Luk Volton u prvoj petorci koristiti trojicu bekova i za Beglija nema mesta u rotaciji, pošto prednost u odnosu na njega na poziciji četiri ima Harison Barns, a na poziciji pet Rišon Holms.

Volton će koristiti Foksa i Haliburtona kao glavni bekovski tandem, Badi Hild će igrati trojku, a sada minute na poziciji beka mora da dobije i Devon Mičel, kog su birali na draftu ove godine.

Na Beglija neće računati ove sezone, što je i nekako šokantno, s obzirom da je 2018. godine bio drugi pik na draftu, kada ga je tadašnji generalni menadžer Vlade Divac birao pre Luke Dončića.

Begli je prošle sezone povredio ručni zglob i propustio većinu utakmicu, odigrao je samo 43 utakmice za Kingse, 42 kao starter.

Do sada je propustio 116 utakmica za tri sezone i jasno je da nije zalog za budućnost i da su Kingsi odustali od njega.

Kada je saopšteno da je ispao iz rotacije, njegov agent Džef Švorc izdao je saopštenje, iako se ne pojavljuje često u javnosti i nikada nije izdavao saopštenja. Trenutno zastupa veliki broj igrača, koji imaju ukupnu zaradu 450 miliona dolara.

"Sakramento je saopštio Begliju da nije u rotaciji za prvu utakmicu sezone protiv Portlanda što nije normalno. Jasno da nemaju plan za njega i da on nije budućnost ovog tima, a ipak su odbili da ga trejduju jer mu je vrednost opala. I pored toga odlučili su da ne igra, iako se to kosi sa pričom o njegovoj vrednosti, koja ne može da poraste ako ne igra", stoji u saopštenju.

Agent nije smeo da javno zatraži trejd svog klijenta jer bi onda dobio kaznu, ali svima je jasno o čemu se ovde radi.

Po svemu sudeći, Kingsi će ga trejdovati, ali pitanje je za šta – bekovi i krila im nisu potrebni jer su tu "pretrpani", dok im nisu potrebni ni visoki igrači jer će igrati sa niskim petorkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 35 sledeca idi na stranu