Incident u Savezu – sportski direktor Zvezde prebio trenera Partizana

U Veslačkom savezu Srbije viđeni su nemili događaji koji su na kraju rezultovali tučom.

LNIzvor: B92
Podeli

Naime, došlo je do fizičkog obračuna između predsednika Izvršnog odbora VSS i sportskog direktora Crvene zvezde – Beograd Dušana Kovačevića i trenera Partizana Nikole Stojića, saznaje "Sportski žurnal".

Povodom incidenta saopštenjem se oglasio veslački klub Partizan:

"Danas je u Beogradu, u prostorijama Veslačkog saveza Srbije, došlo do uznemirujućeg događaja, nesvakidašnjeg u svetu veslanja, kada je Dušan Kovačević, predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije, bez razloga napao našeg najtrofejnijeg veslača i trenera naših olimpijaca Nikolu Stojića, zadavši mu više udaraca u glavu, nakon čega je Stojić na kratko izgubio svest i ostao krvave glave. Kako je sam Stojić rekao, nije bilo nikakvog povoda za ovako nemile scene. Ovo je još jedan dokaz kakvi ljudi nam vode Savez", naveli su crno-beli.

Posle obavljenog policijskog uviđaja, Stojić je odveden u Urgentni centar na dalje posmatranje zbog pretrpljenih povreda.

Na poziv Sportskog žurnala, Kovačević je dao izjavu:

"Bio sam u kancelariji sa sekretarom, radili smo bitan posao. Stojić je došao i ometao nas je, na šta sam mu rekao da izađe. Nije prvi put da ulazi i galami. Stao sam kod vrata i rekao mu da izađe. On je onda skočio, tako da je to bio nasrtaj na mene. Došlo je do fizičkog kontakta, nije da je neko nekoga udario, već je to bio fizički kontakt koji se završio tako kako se završio. Sa mnom je bio i sekretar saveza. Ovo je posledica bezobraznog ponašanja koje vodi taj klub prema ostalima koji vode Savez. Ta ekipa je u stvari bivše rukovodstvo, vodili su Savez pre dve godine. Vređali su nas, provocirali, upadali su u Savez i iznosili stvari, dokumenta koja su oni vodili. To je prijavljeno policiji, koja ima uvid u sve te radnje. Ovo je vrh ledenog brega, nije prvi put, ne samo od njega. Pokušavaju da na neprincipijelan način utiču na rad Saveza. Slali smo tri dopisa nadležnim institucijama za verbalne i fizičke napade. Vanja Udovičić nije odgovorio, kao ni druge institucije. Ovo je epilog tolerisanja bezobraznog ponašanja", izjavio je Kovačević.

Oglasio se i Stojić.

"Ovo je nedopustivo i skandalozno ponašanje predsednika IO VSS, ničim izazvan me je napao i udario nekoliko puta. Takvoj osobi nije mesto u veslanju i srpskom sportu. Ovo mu nije prvi put da je napao nekog", naveo je trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.