Otkazano Evropsko prvenstvo u kajaku

Otkazan Šampionat Evrope u kajaku i parakajaku sprint za seniore.

SSIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: kajaksrbija.rs
Foto: kajaksrbija.rs

Drugu godinu za redom, zbog problema izazvanih pandemijom virusa COVID-19, otkazano je seniorsko prvenstvo Evrope.

Evropska kajakaška asocijacija je zbog odluke lokalnih vlasi u Duisburgu bila prinuđena da još jednom otkaže kontinentalno prvenstvo.

Saopštenje EKA prenosimo u celosti:

"Sa velikim žaljenjem obaveštavamo sve zainteresovane strane o otkazivanju Evropskog prvenstva u kajaku, kanuu i parakajaku sprint za 2021. godinu koje je bilo zakazano za period od 2. do 6. juna u Duisburgu u Nemačkoj. Zbog zdravstvene situacije lokalne vlasti nisu dale saglasnost za organizaciju takvog događaja.

Lokalni organizatori Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu sprint, kao i Kajakaški savez Nemačke učinili su sve što je u njihovoj moći da organizuju ovogodišnje seniorsko Evropsko prvenstvo i dočekaju najbolje evropske sprintere u kajaku na jedno od najprepoznatljivijih mesta za kajak i kanu sprint, ali nažalost ti napori nisu bili dovoljni. Grad Duisburg ih je obavestio da ne mogu izdati dozvolu za organizaciju događaja takvog obima s obzirom na trenutnu zdravstvenu situaciju i propise, kako u gradu Duisburgu, tako i u Nemačkoj.

“Zajedno sa lokalnim organizatorima potrudili smo se da organizujemo EKA Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu 2021, festival najboljih sportista u sprintu. Uložili smo vreme i novac kako bismo ove godine dočekali naše prijatelje u Nemačkoj nakon dve godine bez Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu sprint. Nažalost, korona je poremetila sve planove i onemogućila domaćinstvo Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu sprint. Kajakaški savez Nemačke i tim “Regate Duisburg” traže vaše razumevanje za ovu tešku, ali neophodnu odluku u ovom trenutku “, rekao je Thomas Konietzko, predsednik Kajakaškog saveza Nemačke.

Evropska kanu asocijacija želi da se zahvali organizatorima na njihovom naporu u pokušaju da organizuju šampionat po strogim protokolima kako bi se obezbedila bezbednost svih učesnika i njihovi pregovori sa lokalnim vlastima do poslednjeg trenutka, a takođe želeli i da zamoli sve pogođene tom teškom odlukom o otkazivanju za razumevanje", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.