Podeljene prve medalje na Kupu Srbije

Uspešno je održan prvi dan Kupa Srbije u kajaku za 2022. godinu.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Nebojša Radović/KSS
Foto: Nebojša Radović/KSS

Prvog dana ovogodišnjeg nacionalnog kupa veslane su trke kvalifikacija u jednosedima na 500 i 1000 metarau sve četiri starosne kategorije (pioniri, kadeti, juniori, seniori), dok je u konkurenciji seniorki u poslepodnevnom programu veslano finale jednoseda na 500 metara. Trijumfovala je Marija Dostanić, ispred Kristine Bedeč i Anastazije Bajuk.

Kup Srbije u kajaku i kanuu sprint tradicionalno je prvo Nacionalno izborno takmičenje za sastav reprezentacije. Osim finalne trke u K1-500 u konkurenciji seniorki, muške seniorske posade dvoseda na 500 metara veslale su finalnu trku izbornog programa za sastav nacionalnog tima. Prema pravilniku dve prvoplasirane posade takmičiće se na prvom Svetskom kupu u Račicama.

U konkurenciji osam posada, mesto u nacionalnoj selekciji izborili su Stefan Vekić i Strahinja Stefanović koji su pobedili, dok su drugim mestom, plasman na Svetski kup izborili Marko Novaković i Vladimir Torubarov.

Drugog dana Kupa Srbije u petak (29. april) veslaće se 20 finalnih trka, dok će u programu Nacionalnog izbornog takmičenja veslati posade muških četveraca na 500 metara, kao i muških dvoseda na 1000 metara.

Takmičenje počinje u 10:00 časova. U prepodnevnom delu programa veslaće se finala na 500 i 1000 metara. Poslepodnevni program počinje od 14:30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.