"Računica je jasna, potrebne su nam dve pobede"

Košarkaši Borca iz Čačka gostuju u petak ekipi Splita, u utakmici 24. kola ABA lige.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kapiten Borca Nemanja Todorović rekao je da je ekipa napravila veliki korak ka opstanku u ABA ligi, kao i da će učiniti sve da to bude potvrđeno pobedom u Splitu.

"Iako smo napravili veliki korak u borbi za opstanak, još uvek ništa nije gotovo. Do kraja ima tri kola, a mi bežimo MZT-u dve pobede, pa je računica jasna, potrebna nam je još jedna pobeda da budemo apsolutno sigurni. MZT ima daleko lakši raspored do kraja lige od nas, tako da ne želimo da se kockamo. A lepu priliku da trijumfujemo imamo već u petak protiv Splita", rekao je Todorović, preneo je klupski sajt.

Split se nalazi na devetom mestu sa devet pobeda i 14 poraza, dok je Borac 12. sa skorom 6/17.

Todorović se osvrnuo na meč prošlog kola ABA lige, u kojem je Borac kao domaćin savladao MZT iz Skoplja sa 105:84.

"Utakmicu protiv MZT-a smo odigrali perfektno, možda i najbolje u čitavoj sezoni. Od prvog do poslednjeg minuta smo bili na visini zadatka, pa smo na kraju zasluženo slavili ubedljivom razlikom. Dobro smo znali od kakve je važnosti susret sa MZT-om, zbog toga smo sve vreme bili na visini zadatka", dodao je on.

Borac je u prvom međusobnom duelu sredinom decembra savladao Split sa 90:89, trojkom u poslednjoj sekundi meča.

"U Čačku smo uspeli da pobedimo nakon dramatične završnice i posle neverovatne trojke Alekse Novakovića. Verujem da će Splićani silno želeti da nam se revanširaju za taj poraz", dodao je on.

Todorović je istakao da je priprema meča sa Splitom počela odmah po završetku duela sa MZT-om.

"Potrudićemo se da dođemo do još jedne važne pobede, koja će nam sačuvati mesto u ABA ligi. Moramo ući u duel maksimalno koncentrisano, jer samo tako možemo da slavimo. Verujem da je sve u našim rukama", zaključio je Todorović.

Utakmica između Splita i Borca igra se u petak 31. marta od 18.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.